Tyska ungdomar sprider evangeliet i Sverige 

Roul och Birgit Åkesson får hjälp av tyska ungdomar i arbetet med att dela ut biblar till svenska hushåll.

Nyheter. 75 000 Nya testamenten och 12 000 barnbiblar kommer att delas ut i Jönköping och Huskvarna under juli månad. Ett projekt som Brevlådemissionen står bakom. Arbetet utförs till största delen av tyska ungdomar.

Publicerad Uppdaterad

Brevlåde­missionens ledare Roul Åkesson berättar för Hemmets Vän att snart kommer en ny container med ytterligare 96 000 Nya testamenten, Boken om Hopp NT, från ett tryckeri i Japan till hamnen i Göteborg. Biblarna ska delas ut i Jönköping och Huskvarna under juli månad. Detta kommer att ske med hjälp av 200 tyska ungdomar. 

– Ungdomarna kommer från tyska församlingar i bland annat Fulda och Düren, bestående av baptister och mennoniter som tidigare bott i Sovjetunionen. Under kommunisttiden blev de förföljda och flyttade därför till Tyskland efter att Berlinmuren föll 1989, säger Roul. 

Ursprungligen kom församlingarna från Tyskland men flydde till Ryssland för mer än 150 år sedan på grund av religiös förföljelse. Idag är alltså församlingarna åter tillbaka i Tyskland.

Stor satsning

– Idag finns stora församlingar med många barn och ungdomar. De som deltar i satsningen i Jönköping och Huskvarna betalar själva sina resor och mat. Vi står för tryckningen av biblar. De kommer att delas ut i trapphusen men också överallt ute på landsbygden. Det här är en enorm satsning som kostar 1,2 miljoner kronor. 

Brevlådemissionen delar ut Nya testamenet ”Boken om hopp” i brevlådor runt om i Sverige.

I ”Boken om Hopp” kommer det finnas ett kort med information om kyrkorna i stan samt en inbjudan till Sebastian Staksets kampanj på Elmia i Jönköping den 8–11 augusti. 

– Det handlar om människorna där ute som inte vet vem Jesus är. Vi får hela tiden rapporter om människor som blir frälsta genom våra satsningar, säger Roul.

Många biblar 2023

Rouls fru Birgit berättar att 460 000 svenska hushåll fick en bibel i brevlådan under 2023. I år har man delat ut biblar i Bohuslän, Dalsland och Småland. 

– I våras delade tyska ungdomar ut biblar i bland annat hela Uddevalla, trots ett mycket besvärligt väglag. Ungdomarna satte plastpåsar på fötterna, de blev så blöta i sina gympaskor. Men de backade inte ur utan fortsatte i många timmar, dag efter dag. 

– Vi är så tacksamma till alla som stått med i detta viktiga uppdrag. Men vi behöver stöd i förbön, avslutar Birgit Åkesson.

Powered by Labrador CMS