Niklas Piensoho
återvänder till sina rötter

– Att få arbeta tillsammans med Karin Wiborn och alla medarbetare för att förverkliga visionen ser jag mycket fram emot, säger Niklas Piensoho.

Nyheter. Equmeniakyrkans styrelse beslutade i söndags att föreslå Niklas Piensoho som biträdande kyrkoledare i samfundet.

Publicerad Uppdaterad

Kerstin Englund som är kyrkostyrelsens ordförande säger på Equmeniakyrkans hemsida: ”Med Karin som kyrkoledare och Niklas som biträdande får vi goda förutsättningar att omfamna helheten och bredden.”

Niklas Piensoho säger på samma hemsida:

– När tanken om att återvända till rötterna fick fäste i mig var Equmeniakyrkans vision viktig. En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen. Den här visionen har jag i hela mitt system. I den ryms hela livet med den fundamentala grundbulten att Jesus förvandlar oss och världen, att det handlar om mötet med honom. Här finns gemenskapen med andra, personlig frälsning, socialt engagemang. Allt detta strömmar ut ur mötet med Jesus och det är samma sak jag brunnit för i hela mitt vuxna liv som pastor. Att få arbeta tillsammans med Karin och alla medarbetare för att förverkliga visionen ser jag mycket fram emot.

Niklas Piensoho förklarar också varför han inte tidigare gått ut med informationen om att han var en tänkbar kandidat.

– För mig har inte den stora frågan varit om jag kan jobba för Equmeniakyrkan eller inte, för det är ju hela mitt ursprung. Den stora och smärtsamma frågan har varit: Skulle jag lämna Filadelfia? Det är så många människor och medarbetare som jag efter arton år är så djupt sammansvetsade med. Det är en sorgeprocess, men jag har landat i att om det är Guds vilja är jag beredd att gå.

Under maj månad har jag och Helena tillsammans landat i att vi tror att det är Guds tid för oss att stå till förfogande för Equmeniakyrkan de kommande åren. Det är inget lätt beslut att ta efter så många år i Filadelfia.

Niklas Piensoho

Till Filadelfiaförsamlingens medlemmar skriver Niklas Piensoho i ett brev:

– Under maj månad har jag och Helena tillsammans landat i att vi tror att det är Guds tid för oss att stå till förfogande för Equmeniakyrkan de kommande åren. Det är inget lätt beslut att ta efter så många år i Filadelfia. Jag har gett all min kraft och kreativitet i uppdraget som er föreståndare. Jag har känt stor glädje och tacksamhet att få ha det förtroende som ni har gett mig. Det har också varit svårt med tanke på alla de internationella kontakter jag haft under åren i Filadelfia. Många av ledarna i våra systerkyrkor i Afrika är mina personliga vänner och vi har regelbunden kontakt. Gud har bara ett folk och ett rike. Även om jag byter arbetsgivare och går in i en annan kyrkoorganisation så kommer vi fortsätta att höra samman.

Equmeniakyrkans kyrkokonferens som äger rum i Göteborg 14 till 18 augusti fattar det slutgiltiga beslutet om att välja kyrkoledare och biträdande kyrkoledare.

Under hösten 2022 hade Niklas Piensoho en mycket uppseendeväckande bibelstudieserie i Filadelfia Stockholm som sedan lades ut på YouTube. Dessa ”Brännande frågor” fick stor uppmärksamhet och spridning. Kritiken var stor inom Pingströrelsen över hans ändrade hållning vad gäller hans syn på äktenskapet.

Powered by Labrador CMS