Erik Bryskhe tar över som EFK:s ordförande

Erik Byskhe är ny ordförande för Evangeliska frikyrkan.

Nyheter. Erik Byskhe, pastor i Korskyrkan Umeå, valdes till ny ordförande när Evangeliska frikyrkan möttes för kongress i Huskvarna den 24–25 maj.

Publicerad

Kongressen röstade ja till Erik Bryskhe, pastor i Korskyrkan Umeå, som Evangeliska frikyrkans nya ordförande. Han har lång erfarenhet av tjänst inom EFK. Tidigare har han varit ungdomsledare i Immanuelskyrkan i Malmö, pastor i Betel Djursdala, pastor i Salem Rystad och pastor/föreståndare i Korskyrkan Götene. Han har även varit regionspastor i Östergötland.

Efter kongressens slut får jag några minuter med Erik Bryskhe, innan han ska gå vidare till ett presidiemöte. Jag frågar vad han tänker om det nya uppdraget.

– Det känns förtroendefullt och intressant. Det är utmanande att ta sig an det här uppdraget, säger han.

Vilka frågor brinner du mest för?

– Jag brinner mest för de marginaliserade människorna och att lyfta missionsperspektivet. Vi är en missionsrörelse. Låt oss fortsätta att vara det. Både i Sverige, men också internationellt.

Har du en kommentar om den långa debatten om äktenskap?

– Vi har ändå kunnat hålla ett bra samtal, det uppskattar jag. Det är utmanande att tycka olika. Utmaningen är att hålla ihop och vara tydliga med vad vi står för.

Men borde inte EFK:s styrelse göra en markering mot Immanuelskyrkan i Örebro för dess avsteg från EFK:s äktenskapslinje?

– Det har redan funnits en god dialog med styrelsen och Immanuelskyrkan. Där är vi helt överens om vad som gäller framöver och hur vi ska hantera det här. Det känner jag mig jättetrygg med.

Jag hörde att du åker båt hem?

– Ja, jag har sjöräddningsuppdrag. Vi är fyra stycken som ska köra båt från Stockholm till Umeå. 

Powered by Labrador CMS