David Media drar tillbaka Pilavachi-bok

Efter rapporterna om Mike Pilavachis övergrepp väljer David Media att dra tillbaka hans bok ”Naturligt övernaturligt”.

Nyheter. Händelserna kring den uppmärksammade Soul Survivor-prästen Mike Pilavachi, som Hemmets Vän skrev om i april, får nu konsekvenser även i Sverige. David Media, som gett ut hans bok ”Naturligt övernaturlig”, drar nu tillbaka boken.
”I ljuset av den information vi tagit del av … vill vi i dagsläget inte ge Pilavachi fortsatt en plattform i Sverige”, skriver David Media i ett pressmeddelande.

Publicerad Uppdaterad

David Media berättar i pressmeddelandet att de bland annat läst den utredning som tillsattes av The Church of Englands National Safeguarding Team (NTS) under 2023, men också sett dokumentären ”Let there be light”, där Matt och Beth Redman i april 2024 berättar om sina erfarenheter – vilken Hemmets Vän tidigare skrivit om.

”Vi är illa berörda av den information vi tagit del av och vi beundrar modet hos dem som vågat dela sin berättelse och som nu äntligen blir sedda och hörda”, skriver David Media, och fortsätter:

”Det framgår att de som tidigare försökt att varna inte har blivit tagna på allvar och det självklara måste sägas; att det missbruk av ledarskap och den kultur av nedtystning som belyses i rapporterna inte hör hemma någonstans, framför allt inte i kyrkan.”

Lovsångskonferens 2015

David Media är en av de aktörer som upplåtit en plattform för Mike Pilavachi i Sverige. Bland annat har han medverkat på konferensen ’Lovsång’ vid några tillfällen (senaste gången var 2015). Musikförlaget har även översatt en av hans böcker till svenska (Naturligt övernaturlig, David Media 2017).

”Vi har lyft fram Mike Pilavachi som ett föredöme i hur en pastor kan jobba med lovsångsledare och tillsammans betjäna församlingen. Vi har haft en god relation till Mike och förtroende för honom i hans tjänst och vi har uppskattat hans enkla, Jesusfokuserade undervisning för det kristna livet som han ger uttryck för i sin bok”, skriver de.

Drar tillbaka boken

”Därför är det extra smärtsamt att förstå att det är just här som hans ledarskap kraftigt har brustit. I ljuset av den information vi tagit del av har vi beslutat att dra tillbaka boken ’Naturligt övernaturlig’ från handeln.” 

”Vi vet att många blivit inspirerade och uppmuntrade av bokens undervisning och vi är medvetna om farorna med en onyanserad cancelkultur, men så som situationen är vill vi i dagsläget inte ge Mike Pilavachi en fortsatt plattform i Sverige”, avslutar David Media. 

Powered by Labrador CMS