Programmet klart inför Hönökonferensen: Samuel Ljungblad med band inleder 

Hönö Missionskyrka bjuder in till sommarkonferens i Hönö hamn. Samuel Ljungblahd med band inleder med konsert fredagkvällen den 6 juli.

Livsstil. Nu är det två månader kvar innan tusentals konferensbesökare kommer till Hönö. Anders Marklund, pastor och föreståndare i Hönö Missionskyrka, avslöjar nu innehållet i årets konferensvecka den 6–14 juli.

Publicerad Uppdaterad

Vilket är årets konferenstema och hur kommer det att märkas?

– Ja, det är två månader kvar till konferensen. Vi startar på fredagkvällen den 6 juli med Samuel Ljungblahd med band. Det blir en stor konsert. Sedan drar konferensen igång med full kraft på lördagen med möte klockan 19 och klockan 22. 

– Årets tema är ”Vi ber”. Vi ber för vår värld, vårt land och för människors möte med Jesus. Temat har funnits med i församlingen sedan i slutet av augusti 2023. Under året har vi samtalat om temat med alla medverkande och responsen har varit god. Vi tror att bönen behöver lyftas och därigenom ge oss nytt liv, en ny touch i våra liv, församlingar och samhällen.

”Vi ber” är temat för Hönökonferensen i sommar, berättar Anders Marklund, pastor och föreståndare i Hönö Missionskyrka.

 Hönökonferensen är en av Sveriges största kristna mötesplatser, hur många är ni som arbetar med konferensen och när inleds arbetet?

– I församlingen finns ett stort och imponerande engagemang för konferensen år efter år. Det är helt otroligt att få vara föreståndare för Hönö Missionsförsamling som driver detta sedan 1945. Den trohet och trofasthet medlemmarna uttrycker genom arbetet med konferensen är ett levande bevis för mig på att Gud lagt den i församlingens hjärta. 

– Man skulle kunna säga att konferensen lever i församlingen hela året, men når sitt crescendo i juli. Det är många volontärtimmar som läggs på att möjliggöra den. Listan är lång. Det finns volontärer som arbetar i köket, serveringen, med städning och som parkeringsvärdar. Sedan har vi mötesvärdar, personer som arbetar med sociala medier, mötestekniker, ljus-, ljud-, bild- och webbvolontärer. Det finns koordinatorer, campingansvariga, en konferensbyrå, personer som ansvarar för kiosk, grillar och mat till medverkande. Det finns många behov och vi är tacksamma för konferensdeltagare som vill hjälpa till under veckan. 

 Kan du avslöja något om konferensprogrammet i år? Vilka talare kommer och vilka ansvarar för musiken?

– Jag kan ge ett axplock – det är ett digert program i år. Vi strävar efter att ha en ekumenisk bredd på de medverkande. I år välkomnar vi som bibelstudieledare Anders-Petter Sjödin, präst inom EFS, tillsammans med Sara Spencer, pastor i Östadkulle Bergstena frikyrkoförsamling, och Edvard Fredén, pastor i Pingst Varberg. Anna Ahlström, pastor och centralt anställd i Alliansmissionen, och Jonas Lund, pastor Equmeniakyrkan Tibro, talar i gudstjänsterna klockan 19. Musiken leds av Gerhald T Smith, musikledare i Equmeniakyrkan Skövde, tillsammans med Mikaela Häger, ledare för Vasa Gospel.

Vi förbereder oss nu för att alla som kommer ska få en vecka som uppmuntrar, utmanar och utrustar.

Anders Marklund

– I mötet kl 22 får vi lyssna till Caroline Hultmar från Stockholm och Gustav Marklund från EFK-församlingen Korskyrkan i Örebro. Musiken leds av Maria Davidsson, pastor i Equmeniakyrkan Fiskebäck, tillsammans med Daniel Johansson och band, hemmahörande här på Hönö. Årets barnmötesdetektiver är Martina Lardmo och Viktoria Vikberg. 

– Vi förbereder oss nu för att alla som kommer ska få en vecka som uppmuntrar, utmanar och utrustar. Vi gör det för att vi tillsammans ska få ta ett steg till när det gäller tron och att hjälpa fler människor att få fatt i Jesus. 

Ni har flyttat konferensen till Hönö hamn. Är det klart var i hamnen de stora mötena kommer hållas?

– Ja, det är bokat och klart. För tredje året är konferensen i en hall som fungerar oerhört bra för våra möten. Vi kommer också att vara i vår nya kyrka, ett stenkast från hallen. I kyrkan finns restaurangen där vi serverar lunch, fika, pizza och, naturligtvis, räkmackor.

Powered by Labrador CMS