Efter tv-gudstjänsterna väntar tradjazzfestivalen

Kennet Jedahlius, Listerkyrkans ordförande, är glad över de tv-gudstjänster som spelats in i kyrkan i Hällevik och nu visas på SVT.

Livsstil. Under två söndagar i juni har SVT visat gudstjänster från Listerkyrkan i Hällevik, som tillhör Evangeliska Fosterlandsstiftelsen. Två gudstjänster återstår, 23 juni och 8 september. Den sista sänds över hela Norden. 

Publicerad

Fyra snabba frågor till Kennet Jedahlius, ordförande i Listerkyrkan i Hällevik. Hur var det att spela in gudstjänsterna?

– Oj, det var väldigt mycket! Det var roligt. Men också krävande. Mycket intressant att man kan skapa så många gudstjänster på så kort tid. Alla har gjort ett fantastiskt arbete. 

– Inspelningarna gjordes sista helgen i april. Vi började på onsdagen och höll på fram till och med söndagen. Onsdag var det riggning, torsdag var det tal och liknande som skulle spelas in, fredag var det ytterligare tal. Lördag var det nästan liveinspelning, då hade vi jazzcafégudstjänst. Vi satt där som publik, men det blev flera omtagningar. På söndagen spelades alla psalmer som sjöngs i gudstjänsterna in. 

Har ni fått några reaktioner efter den första gudstjänsten?

– Vi har fått många positiva reaktioner från tittare runt om i Sverige. Att det var en fantastisk gudstjänst och fantastisk musik. 

Berätta om församlingens arbete?

– Vi är cirka 70 medlemmar, men vill bli fler. Vi har anställt en ny präst, Tomas Larsson, som kommer från Hortlax i Piteå och börjar sin tjänst den 1 augusti. Vi planerar att börja med ungdomsarbete och Alphakurser. 

Något annat intressant som händer framöver?

– Just nu väntar vi på tradjazzfestivalen i Hällevik, 8–10 augusti, en folkfest med musiker från hela Europa. Där är församlingen också med. Vi har konserter på fredag, lördag och söndag. Festivalen firar 20 år i år.

– Varje onsdag i juli finns vi på utescenen med olika talare och musiker, även konserter. På midsommarafton har vi en stor fest med konsert på utescenen. 

Powered by Labrador CMS