Ny bok sätter
bönen i centrum

Britta Bolmenäs är pastor och enhetschef för församlingsliv och utveckling inom Equmeniakyrkan.

Recension. Bön står i centrum för pastor Britta Bolmenäs, enhetschef för församlingsliv och utveckling inom Equmeniakyrkan. I den nyutkomna boken ”Brittas böner”, utgiven på Marcus förlag, delar hon med sig av sina egna tankar och erfarenheter. Boken är tillägnad Brittas mamma och pappa som lärde henne att be och älska Guds ord.

Publicerad Uppdaterad

Bön är på många sätt som ett språk. Det finns så många olika språk och dialekter i bönens värld. Ett språk är en plats att känna sig hemma i och kan handla om både hur och var och när vi ber. Britta Bolmenäs kopplar samman bibelns böneord med våra och vill inspirera och hjälpa läsaren att förstå att allas sätt att uttrycka bön är ok. Detta känns både lekfullt, avskalat och enkelt, men framför allt väldigt ärligt och varmt! Gud önskar inte ståtliga tal utan ärliga samtal! Bokens layout förstärker också denna sköna vardaglighet med sina varma färger och mönster.

Spännande tanke

Hon visar också på att när vi behöver hjälp i bönen så finns många bedjare före oss som vi kan ta rygg på. Det är spännande att tänka att vi som lever nu, i den värld som andra människor redan bett för i årtusenden och när vi ber, ber vi för den värld där nya generationer ska leva. Britta återvänder i bokens slut till Jesu ord, som återfinns i bönen Vår Fader. 

Djupt behov av trygghet

Inför livets oförutsägbarhet och påfrestningar finns det inom oss ett djupt behov av trygghet, vägledning och hjälp. Detta behov tar sig bland annat uttryck i bön som Britta Bolmenäs menar är något allmänmänskligt. 

När bönekostymen sitter för trångt och det blir jobbigt att be visar Britta Bolmenäs på nya vägar in i bönens värld. Det här är en ”måste läsning” för den som vill försöka tränga in i bönens mysterium och få ett bönespråk. Bolmenäs vill visa att bön inte är krav och prestation utan ett sätt att förhålla sig. Det handlar om öppenhet och lyssnade, om en trygg relation till vår Herre och Frälsare. Boken lyfter fram bönen som ett språk för livet och är en fin vägledning i bönens förunderliga värld.

Powered by Labrador CMS