Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

S och facket gör allt för att behålla makten

Ledare Publicerad: 2022-09-09 11:56

Sista veckan av en valrörelse har en tendens att bli osaklig. Det är tyvärr inte något nytt. Men denna valrörelse ser ut att bli en av de värsta på mycket länge. Hur kan man säga så? Här följer tre exempel.

Det första exemplet är en pågående annonskampanjen från LO, fackförbundet som grundade Socialdemokraterna, som ger partiet mångmiljonbelopp i stöd och som har en representant i partiets verkställande utskott. De har nu en kampanj där moderatledaren Ulf Kristersson sägs vilja att cancersjuka inte ska få vara sjukskrivna, och att sjukskrivna kommer att tvingas se självmord som en möjlig utväg.

Det här är en av de absolut grövsta smutskastningskampanjerna på årtionden i Sverige.

I sak är det fel, cancersjuka är undantagna från tidsgränserna i sjukskrivningen. Det vet naturligtvis LO, ändå väljer organisationen att sjösätta den stora kampanjen.

Och att, om än i vaga ordalag, skriva att en namngiven politiker orsakar sjukskrivna att se självmord som en utväg, är mycket försåtligt och lögnaktigt.

Självklart finns det regler och begränsningar för sjukskrivning, det har både socialdemokratiska och moderatledda regeringar fattat olika beslut om. Vem som kan bli sjukskriven, hur länge man kan vara sjukskriven och vilken ersättning man får som sjukskriven.

Innebär det att Socialdemokraterna i förlängningen medverkat till självmord? Givetvis inte. Och inte Moderaterna heller. Att låtsas något annat är djupt osakligt och mycket upprörande.

Det andra exemplet är när två ministrar i den socialdemokratiska enpartiregeringen kallar till presskonferens på Regeringskansliet och hävdar att ett av de största oppositionspartierna utgör en säkerhetsrisk, med knapphändiga eller inga bevis. Så brukar gå till i totalitära stater.

Och att just dessa ministrar tidigare fick kraftig kritik just för bristande säkerhetshantering på Transportstyrelsen gör det hela smått ironiskt. Hur står det till med den egna säkerheten?

Ett tredje exempel är Socialdemokraterna och kärnkraften. Partiet stängde för två år sedan två kärnkraftverk och partiet röstade bland annat mot återöppning av kärnkraftverken i Riksdagen. Så sent som i höstas höll Magdalena Andersson sitt första linjetal som partiledare och förklarade kategoriskt att det inte skulle bli någon mer kärnkraft i Sverige. I dag hävdar hon att hon egentligen inte tyckte så, utan det var ett misstag av talskrivaren.

Naturligtvis var det inte en lågbetald talskrivares fel. Ställningstagandet var klart och tydligt och det var Magdalena Andersson som stod för det och uttalade det, i linje med partiets dåvarande politik.

Är det bara Socialdemokraterna som ljuger? Nej, men just nu står partiet för några flagranta lögner och personangrepp.

Presentera din egen politik, kritisera gärna andra partiers politik. Men ljug inte, vare sig om egna eller andras ställningstaganden.

Hemmets Vän 8 september 2022


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Ledare

Hoppet växer i Ukraina
Rimligt omtag i frågan om demokrativillkor
Putins ondska måste få ett slut
En hoppets väg
Skolinspektionen behöver tänka om runt digitaliseringen
"Frihet och ansvar"
Rysslands terror mot civila i Ukraina måste stoppas
Kristna rösterna kan avgöra valet i Brasilien
Klyftan mellan stad och land allt djupare
Först röstning – sedan förhandling om makten


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies