Hemmets Vän 1 månad gratis
MED NYHETER SOM BERÖR


Veckans nummer

Ledare

Debatt

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se


Hemmets Vän
nr 21 - 2022

25 maj 2022

En del av innehållet i veckans nummer:Grundbulten i livet: Var inte rädd

Kanske är vår kulturs stora folksjukdom – ensamhet – sprungen ur rädslan för varandra. Om vi kunde hantera vår rädsla för våra medmänniskor, framtiden och Gud, ja för livet självt, så skulle nya horisonter visa sig. Det skriver Sören Carlsvärd.


Låt Skatteverket ta över ansvaret för passen

I dagarna har Moderaterna föreslagit att Skatteverket ska ta över ansvaret för passhanteringen. En alldeles utmärkt idé … Släpp Polisen loss, det är vår! Och låt Skattemyndigheten sköta hanteringen av allas våra passansökningar.


Svenskt medlemsskap i Nato

För den positive är det helt i sin ordning att riksdagsledamöter ställer vilka krav hon eller han vill för att stödja en regering.

För den mer kritiske är detta tveksamt, och en svensk riksdagsledamot bör framför allt företräda väljare i Sverige och inte arbeta för stöd till organisationer i andra världsdelar, i varje fall inte i förhandlingar om regeringsmakten, skriver Åke Hällzon.


Förankra Sverige i de kristna värdena

Normer och värderingar måste gälla lika för alla. Vi får inte blunda för att vi har ett etiskt och värdemässigt utanförskap som driver framför allt unga killar och tjejer in i gängkriminalitet och fundamentalism, skriver Hans Eklind (KD). 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies