Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Hjälpteam delade ut mat till nödställda

Veckans nummer Publicerad: 2022-09-15 16:05

Under några dagar har en mindre hjälpaktion nyligen genomförts i södra Punjab av lokala kristna från tolvmiljonersstaden Lahore. Hemmets Vän fick en pratstund med Arif Ashiq, pingstpastor från Lahore, som lett hjälpteamet för de översvämningsdrabbade. Med hjälp av motorbåt har de delat ut mat och vatten till människor i nöd. Många människor är strandsatta eftersom vatten nu omger deras byar.

Berätta om situationen i Pakistan?

– Enligt de uppgifter vi har hört och förstått är kanske 50 procent av Pakistan under vatten, kanske ännu mer, säger Arif. Vattenmassorna från norra Pakistan har svept bort hus, byggnader och grödor. På nyheterna idag sa man att regeringen nu importerar tomater och lök från Afghanistan och Iran. I vissa områden har allt blivit förstört, framförallt i Sindhprovinsen. Nyligen uppmanades de som bor nära floden Satlujh att vara försiktiga och flytta till ett annat område, eftersom vattnet kan stiga när Indien är tvungna att släppa på vatten. Det har ju även regnat i norra Indien.

Bor på öar

Södra Punjab, provinserna Sindh och Baluchistan, är de mest utsatta områdena. Områden kring de stora städerna Islamabad, Rawalpindi, Lahore och Karachi har än så länge kommit lindrigare undan.

– Många människor bor nu på öar och man kan inte nå dem utan båt, fortsätter Arif. Under vår utdelning av nödhjälp var vi tvungna att hyra en båt av räddningstjänsten för att ta oss runt. Vi hjälpte 40 familjer med det allra nödvändigaste som ris, linser, vatten, mjöl, te, mjölk och schampo. Vi hade också en förbönsstund för dem.

Läs mer i Hemmets Vän nr 37.


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans nummer

En enda vilde kan fälla en ny regering
Nykomlingen Nyans kan ha avgjort valet
Klart för tv-jul från Vingåker
Sverige först i Europa med nationalparker
Efter gasstoppet - till vintern rusar elpriset
Ukraina allt närmare EU
"Vi behöver politiker som står upp för religionsfrihet"
EFK:s nya stora kyrkbygge imponerar
"Ett sätt att flytta fokus från svåra skolproblem
Tidiga insatser ingen "quick fix" mot gängen


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies