Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Det måste börja med barnen

Veckans kommentar Publicerad: 2022-08-18 16:12

Överallt där det finns krig, miljöförstöring och orättvisor har mänskliga relationer brutit samman. Dessa situationer präglas av tillstånd där människor i grund och botten upphört att vara respektfulla och ansvarstagande. Vi ser hur Ryssland drar fram i Ukraina och vad konsekvenserna blir. Krigen i Demokratiska Republiken Kongo har orsakat fem miljoner människors död, traumatiserat ett stort antal människor och förstört stora delar av landets infrastruktur. De huvudsakliga motiven i konflikten har varit tillgången till fem viktiga mineraler: tantalit, diamant, koppar, kobolt och guld.

Ett starkare internationellt samarbete kunde bespara mänskligheten krigens och konflikternas helvete. Önskvärt vore att FN hade ett starkare mandat och att länder följer beslut av FN i stället för att lägga in veto och obstruera för att gynna egna intressen.

Även i vårt land finns människor som menar att de har rätt att förtrycka andra, att kvinnor och män har olika värde, att det finns tillfällen då det till och med är rätt att ta en annan människas liv. Vi måste motverka denna syn och se till att demokratin är en självklar del för alla som bor i Sverige. De grundlagsfästa rättigheterna som rör religion, yttrandefrihet, tryckfrihet och organisationsfrihet ska vara självklara för alla.

Viktigt är att vi blir tydliga. Samhället måste ställa dessa krav på alla som vill leva och bo i Sverige. Vi bör lära oss att religion, kultur och tradition är viktiga. Lika viktigt är att samhället, vi alla, tar kraftfullt avstånd från det som påverkar andra människor eller samhällsbygget negativt. Vi måste lösa denna viktiga framtidsfråga för Sverige. Integration är helt avgörande för det framtida Sverige. Det måste börja med barnen och skolan. Att utgå från barnens bästa och lyssna in deras åsikter. En skola präglad av trygghet och lärande, där barnens bästa står i fokus och där det finns förutsättningar för alla att lyckas. En skola som värnar om demokratiska värden och hållbarhetsfrågor, eleverna ska rustas med framtidstro.

Sören Carlsvärd


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans kommentar

Elen utmaning och möjlighet
Handlar det bara om att släcka bränder?
Kaos på vänsterkanten
Stigande matpriser
Pingströrelsen behöver lyssna på Daniel Alm
Tron och motståndet
Dags att se över elavtal
Omvändelse är nu ett obrukbart ord
Kyrklig motvind i Almedalen
Vad är det människor ser?


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies