Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Inte så noga med levernet längre

Veckans kommentar Publicerad: 2021-12-09 15:29

Efter att regeringen Reinfeldt hade tillträtt i september 2006 blev det bara tio dagar som kulturminister för Cecilia Stegö Chilò. Hon hade inte betalat sin tv-licens. Hon polisanmäldes av Radiotjänst i Kiruna. Jag letar fram pressmeddelandet hon skrev. Stegö Chilò avgår eftersom hon ”inte inom rimlig tid kan reda upp situationen och inte längre har någon möjlighet att genom ett engagerat och kompetent arbete reparera den skada jag åsamkat regeringen”. Hon hade skadat regeringen.

Sedan dess har kraven på god vandel avtagit. I veckan stod det klart att Magdalena Anderssons ministrar har ett, milt uttryckt, brokigt förflutet. Det är otvetydigt så att måttstocken för vad som anses acceptabelt för ministrar har förändrats.

Infrastrukturminister Eneroth är polisanmäld för sexuella trakasserier. Me too-vågen och de samtal som kom ur den verkar ingen längre minnas. Eneroth har bett om ursäkt och därmed anses saken utagerad.

Jämställdhetsminister Danielsson har kört rattfull och blev av med körkortet. Han lärde sig då att så ska man inte göra, enligt en intervju i Expressen.

Landsbygdsminister Sätherberg har rökt hasch och snortat kokain. Förstås har det bara hänt en gång, enligt Sätherberg.

Klimat- och miljöminister Strandhäll har haft åtta, eller möjligen nio, avslutade ärenden hos Kronofogdemyndigheten avseende obetalda skulder sedan 2018 och just nu två pågående betalningsförelägganden riktade emot sig. Strandhäll är inte sanningsenlig om saken i Aktuellt. Hon säger i studion att hon reglerat de två ärenden hos Kronofogden som Aftonbladet grävt fram och försäkrar att hon aldrig haft några betalningsanmärkningar. Det stämde alltså inte.

Visst finns det en kritisk rapportering kring de nya ministrarna, men det gör inte att deras handlande blir mindre besvärande.

Det är fullt rimligt att ställa höga krav på personer som tillsätts för att leda landet. Frågan är hur höga kraven ska vara? Det som passerar idag hade inte passerat förr. I backspegeln framstår Stegö Chilòs ord om att hon skulle ha skadat regeringen genom att inte ha betalat tv-licens som samtidigt ödmjukt och överdrivet.

Åke Hällzon


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans kommentar

Det måste börja med barnen
Stigande matpriser
Pingströrelsen behöver lyssna på Daniel Alm
Tron och motståndet
Dags att se över elavtal
Omvändelse är nu ett obrukbart ord
Kyrklig motvind i Almedalen
Vad är det människor ser?
Urstark konferensstart
Vi måste kunna ställa krav på vuxna föräldrar


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies