Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Så vill Kristdemokraterna bekämpa kriminaliteten

Veckans nummer Publicerad: 2021-10-07 14:16

Det behövs stora åtgärder för att bekämpa och förebygga kriminalitet. Det menar Andreas Carlson, rättspolitisk talesperson för Kristdemokraterna, som i partiets skuggbudget vill lägga 23 miljarder för att stoppa gängkriminaliteten. – Läget i Sverige är akut. Det krävs mycket kraftiga insatser för att bekämpa kriminaliteten, menar han.

– Det rapporteras nästan dagligen om grova brott som skjutningar i olika delar av landet – och trygghetsfrågorna ligger högt på väljarnas dagordning, säger Andreas Carlson, KD.

Det märktes inte minst i de olika skuggbudgetar som presenterats efter att regeringen lämnade sin höstbudget till riksdagen för ett par veckor sedan. Moderaterna vill göra om den svenska brottsbalken och skärpa synen på brott och straff. Sverigedemokraterna vill ta miljarder från biståndet och lägga det på brottsbekämpning. Och Liberalerna hoppas att Förortslyftet – en plan för Sveriges utsatta områden – ska rädda partiet kvar i riksdagen.

Familjens roll

Hemmets Vän frågade Andreas Carlson, rättspolitisk talesperson för Kristdemokraterna, vad som skiljer deras satsning på brottsbekämpning från andra partier.

– Det beror på vad man jämför med. Men vi är beredda att göra precis det som krävs för att bekämpa brottsligheten i det akuta läget, och samtidigt att jobba med förbyggande långsiktiga insatser som har effekt, svarar han och berättar att partiet vill lägga 23 miljarder under tre år på att bekämpa och förebygga kriminalitet.

– Där är vi tämligen ensamma om att lyfta upp familjens betydelse och föräldrarnas roll, föräldrarnas ansvar.

– Om vi får bestämma skulle polisen få 1,3 miljarder mer redan nästa år för att bättre kunna bekämpa den grova brottsligheten, gängkriminaliteten och den kriminalitet som sprider oro i stad efter stad och ort efter ort. Här krävs definitivt resoluta åtgärder med fast hand, fortsätter han när han går igenom de olika delarna av satsningen på brottsbekämpning i partiets skuggbudget.

Läs mer i Hemmets Vän nr 40 – 2021


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans nummer

Judehat i sociala medier: "Värre än vad vi trott"
BO:s rapport om porr sågas – "som nybörjare"
Orden hjälpte Kerstin genom utbrändheten
Hennes farmor började dagarna med att räkna lik
"En jättetröskel att visa sig ute med vita käppen"
Skakig resa väntar budgeten i riksdagen
Rapport: Decennier av prästers övergrepp
Varför får inte Kina några nobelpris?
Nästan alla danska judar klarade sig
Tegnell om öppningen: Ett bra tillfälle


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies