Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

"Vi ber om tålamod …"

Veckans nummer Publicerad: 2021-01-21 12:41

Tålamod, barmhärtighet och väckelse – det är de tre böneämnen som pingstledaren Daniel Alm föreslår för 2021. Samtalet handlar om den predikan han höll i samband med den pastorsdag som Pingst Ffs hade i förra veckan men också om vad svensk kristenhet kan lära av den turbulenta tid som amerikansk kristenhet går igenom just nu.

Januari är för många församlingar inom svensk kristenhet den tid på året då man satsar mycket på bön. Daniel Alm, föreståndare för Pingst – fria församlingar i samverkan men också ordförande i Sveriges kristna råd, talar om hur många församlingar trots restriktioner också har bönesatsningar i år.

– Det känns som om det är mer det här året än vad det brukar vara, även om de ofta blir digitala, via appen Zoom eller liknande. Jag vet flera församlingar som har samlingar varje kväll den här veckan. En del har även bönevakt dygnet runt och man får logga in när man vill, fortsätter han.

Vad behöver vi be om för 2021?

– Vi behöver nog be om tålamod. Tålamod att hantera det frustrerande i tillvaron, det som är kämpigt och det vi får bära av lidande. Men jag tror också att vi behöver ha ett positivt tålamod, att komma ihåg Guds godhet, Guds nåd, Guds trofasthet. Att evangelium fortfarande stämmer, att det gäller fortfarande. Det är något vi behöver påminna oss om, att vara tålmodiga i vår tro, säger Daniel Alm.

– Något annat vi behöver be om, även om det är ett så slitet ord – vi ber för det hela tiden – det är väckelse och att människor kommer till tro. Jag tänker mig att det kan fördjupa både tron och församlingstillhörigheten. Det är när man tappar den kopplingen som det lätt kan bli osunt.

– Vi ber om mer tålamod, mer väckelse och mer barmhärtighet med varandra. Vi har inte råd att hålla på och härja för mycket, det är redan för höga tongångar. Så det är tålamod, väckelse och barmhärtighet vi behöver.

Läs mer i Hemmets Vän nr 3 – 2021


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans nummer

Risk för en tredje våg
Marskalk Twito - nästa problemledare i EU?
"En bra granskning skyddar vår folkbildning"
"Musiken och lovsången är min livlina"
"Viktigt att ge unga en röst"
Samarbete lösningen i lettiska staden Ogre
Det märkliga befolkningsåret 2020
Bidens USA försöker frysa ut saudisk kronprins
Stora utmaningar väntar för Ryssland
"Friskvård för mer än bara kroppen"


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies