Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Lööf (C) ångrar inget

Veckans nummer Publicerad: 2020-12-30 14:41

Centerpartiet mår bra i januarisamarbetet och är nöjt med hur Socialdemokraterna har levererat, enligt avtalet. Men Annie Lööf vill inte kroka arm med Stefan Löfven i valet 2022.

– Vi kommer att gå till val som en självständig liberal kraft, säger C-ledaren som bara utesluter samarbete med SD och V.

– Vi får ju avvakta valresultatet, jag tror att inget parti nu har ett färdigt regeringsalternativ, fortsätter Annie Lööf.

Centern vill samarbeta i det breda politiska mittfältet. Till mitten räknar Lööf sex partier – Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet går bort.

– SD är ett främlingsfientligt och populistiskt parti och jag är bekymrad över att man vill lägga statens finanser i händerna på ett sådant parti, säger Lööf med adress Moderaterna och Kristdemokraterna som öppnat för att budgetförhandla med SD.

SD omöjligt

Centerledarens inställning till SD är lika avvisande nu som den var när partiet valde samarbete med S, Miljöpartiet och Liberalerna för snart två år sedan.

Inte mycket har varit som vanligt detta år. Pandemin har dominerat, ekonomin dykt och Annie Lööf återinträdde som partiledare i september efter föräldraledighet.

Nyligen tvingades partiets andre vice ordförande Fredrick Federley bort efter avslöjanden om att han haft en relation med en man dömd för grova sexbrott mot barn och inte berättat för partiet att han känt till det ett tag. Lööf säger sig vara besviken på Federley, och partiledningen oroar sig för att affären ska gå ut över förtroendet för C.

Men en sak rullar på över förväntan – partiets samarbete med Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Liberalerna i det så kallade januariavtalet.

Läs mer i Hemmets Vän nr 53 – 2020


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans nummer

Det vill Joe Biden fixa först
Israel förebild i covidvaccinering
Annikas liv förändrades helt efter covid-19
"Vi ber om tålamod …"
Här lurade Hitler världen
Luftförsvar stärks "radikalt"
Trump kan komma att ställas inför riksrätt igen
Allt fler lever hemlösa i Sverige
Här utsätts kristna för mycket allvarlig förföljelse
"Ett stort bekymer är drogerna bakom ratten"


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies