Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Advent 2020

Veckans kommentar Publicerad: 2020-11-26 11:23

”Ropa ut din glädje, dotter Sion, jubla dotter Jerusalem!
Se, din konung kommer till dig.
Rättfärdig är han, seger är honom given.
I ringhet kommer han, ridande på en åsna, på en ung åsnehingst …
Han ska förkunna fred för folken, och hans välde ska nå från hav till hav, från floden till världens ände.”  (Sakarja 9:9-10)

Många är vi som känner värme inombords när vi hör adventstexterna från Bibeln läsas. De stämmer till högtid och Hosianna och förväntan inför jul med gemenskap, ljus och dofter.

En god tradition i vintermörkret är att bjuda hem vänner till adventskaffe med saffransbröd och värme.  Att arrangera ”Julgemenskap för ensamma” är uppskattat initiativ från kyrkor och organisationer. Men i spåren av covid-19 kommer årets helger i december att präglas av ensamhet och sorg för så många – i vårt land och över hela världen.

I tisdags kallade kulturminister Amanda Lind kyrkoledare till presskonferens där hon uppmanade att inte inbjuda till adventsgudstjänster i kyrkorna. Hon uppmanade människor att avstå från kyrkobesök, att stanna hemma och istället ta del av de webbsända samlingar som sänds under helgen.

Det kommer att bli tomt när vi inte kan mötas i kyrkorna. Webbsända gudstjänster är bra, men kan inte ersätta den mänskliga värme vi känner när vi möts öga mot öga i Guds hus.

Utan adventskonserter och stora julkalas i vintermörkret ges också tid att läsa bra böcker från de kristna förlagen. I detta nummer av Hemmets Vän presenterar vi en 12-sidig bilaga med vår senaste utgivning från Marcus Förlag, där du kan välja god läsning för egen del och köpa för att ge till andra. Nytt för i år är vårt erbjudande om paketinslagning i snyggt julpapper.

När kommers och julstress inte pressar människorna som tidigare år, finns utrymme att fokusera på julens reella budskap: En Frälsare är född! Änglar sjunger om fred på jorden åt människorna! Fred i familjer, mellan grannar, mellan politiska motståndare och fred mellan nationer. Vapen läggs ner, hårda argument tystnar. Och en följd av Guds fred är frid för människorna.

En fridfull advent önskar jag alla.

Åke Hällzon


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans kommentar

Harris är hoppet för nästa generation
Sverige – lär av Israel
Kom, låt oss återgå till livet
Det här tar vi med oss från året som gått
Vad är ett löfte värt?
Livsviktigt få vara del i en gemenskap
Vi i kyrkorna har gjort ett otroligt jobb
Vi bara gör det
Hosianna hemma är också ett Hosianna
Problematiken i USA liknar den svenska


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies