Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

De gör adventskalender som lär och underhåller

Veckans nummer Publicerad: 2020-11-26 11:07

Fem frågor till Ulrika Ekström, Shalom Mission, om teambibelskolans nya digitala adventskalender ”Juläventyret” som sänds från den 1 december.

Varför har ni producerat en digital adventskalender?

– Förra året gjorde vi en julmusikal till december som cirka 700 elever såg i Oskarshamn. I år tänkte vi: Det var kanske inte läge att satsa på en ny julmusikal, för vi visste inte om vi skulle kunna framföra den. Då fick vi idén att göra en digital julkalender, där man kan klicka fram 24 avsnitt i form av små Youtubefilmer. Kalendern har vi lagt upp dels på Shalom Missions hemsida, dels på hemsidan för Oskarshamns Missionsförsamling.

– Förra året var vi ganska få bibelskoleelever, men i år har det varit lite fler elever – många har valt att plugga i och med  coronapandemins framfart. Nu är vi ett gäng på tio personer, både i båtteamet och i det kreativa teamet, som har jobbat med det här.

Vad är det för handling i er adventskalender?

– Vi gjorde ett barnprogram i våras som utspelade sig på ett postkontor. Här är vi tillbaka på postkontoret hos karaktärerna Rosa och Postmästaren, då en kund kommer som vill skicka en present till Jesusbarnet i krubban. Med hjälp av en tidsmaskin försöker Postmästaren fullfölja uppdraget och hamnar på lite olika platser, han möter bland annat de vise männen och tar reda på varför vi har en stjärna i julgranen. Samtidigt ska Rosa se till att allt fungerar på postkontoret. Det är både underhållning och lärande som står i fokus.

– Budskapet är att vi inte behöver ge någon present till Jesus, utan Gud gav oss sin son och vi kan ge till andra genom att vara snälla under julen. Det är en blandning av både sång, dans, julpysseltips och drama. Här medverkar också exempelvis Svenska kyrkans barnkör med cirka 40 barn och några barn från Missionskyrkan som spelar en musfamilj på postkontoret.

– Det är också kul att vi lyckats engagera våra bibelskoleelever i både filmning, drama, att skapa kulisser och även att rita kalendern som man lägger ut. Alla har involverats även om man inte är en del av det kreativa teamet – eleverna har fått upptäcka nya sidor som de gillar.

Läs mer i Hemmets Vän nr 48 – 2020


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans nummer

Det vill Joe Biden fixa först
Israel förebild i covidvaccinering
Annikas liv förändrades helt efter covid-19
"Vi ber om tålamod …"
Här lurade Hitler världen
Luftförsvar stärks "radikalt"
Trump kan komma att ställas inför riksrätt igen
Allt fler lever hemlösa i Sverige
Här utsätts kristna för mycket allvarlig förföljelse
"Ett stort bekymer är drogerna bakom ratten"


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies