Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

"Jag känner tacksamhet över allt vi kunnat göra"

Veckans nummer Publicerad: 2020-11-19 13:15

– Den största glädjen är ofta att göra någon annan glad, säger Britta Bolmenäs, pastor och föreståndare i Värnamo Missionskyrka, som i våras kom med boken ”Bästa hälsningar, Britta” (Marcus förlag) alldeles i början då pandemin på allvar slog mot Sverige. Hon berättar om ett annorlunda år och om att våga hålla ut, även om livet inte blir som vi hade tänkt det.

– De som har hört av sig har varit de som varit glada och tacksamma. Men något som jag kanske blivit lite mer förvånad över är de många som säger: ”Tänk att en pastor också brottas med livet.” Eller: ”Tänk att du också tycker att det är svårt med detta och detta.” Det är den vanligaste reaktionen, säger Britta Bolmenäs när hon berättar om reaktionerna på hennes bok.

– Det verkar som att många av oss någonstans tänker att livet är lättare för vissa och att pastorer på något sätt skulle vara lite mer skyddade från livets vanligheter. Om inte annat så har just det varit en hjälp för många att se att vi alla brottas med livet.

Du menar att den mött en del fördomar?

– Ja, det är viktigt för mig att påminna om att det inte är ett misslyckande när livet inte går på räls, livet är så här. Och att man inte är ensam om det. Det var kanske det som jag ville förmedla när jag skrev Bästa hälsningar, Britta. Det gör sådan skillnad när man känner att man inte är ensam. När man vet att det är fler som kämpar och brottas och tar nya tag, som ramlar igen, som ger upp och så reser sig igen.

Vi talar om hur boken kom precis i början när pandemin spreds i Sverige, runt mars–april. Hur boken först hade blivit försenad för att många hade varit sjuka på tryckeriet i Tyskland.

– Det var ju ingen människa som hade en tanke på en pandemi när jag jobbade med boken förra sommaren. Men det känns ändå som en Guds välsignelse att den kom när den kom, fortsätter hon.

– En kvinna i en frikyrkoförsamling mailade mig och berättade att de beställt hundratalet exemplar. Hon var ledare inom RPG och hon skrev: ”Vi kan inte träffas och alla våra samlingar är inställda. I stället vill vi ge den här (boken) som en gåva.” Jag blev superrörd av hennes ord och tacksam.

Läs mer i Hemmets Vän nr 47 – 2020


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans nummer

Nu skärps regler för att stanna i Sverige
Utøya: Tål än idag inte doften av liljor
"Att vaccinera sig är en självklarhet"
Sjuksköterskan Frida mötte sin kongolesiske Nicolas
Fel att det regnar mer på Margareta-dagen
Medellivslängden sjunker
Vandringslederna bär till Vadstena
”På medeltiden var de lediga dagarna som mest 110”
”Afghanistan känns inte som ett säkert land”
"Vi vill hjälpa till det lilla vi kan"


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies