Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Snabba bilar och djupa samtal

Veckans nummer Publicerad: 2020-11-12 14:02

Både bilar och Jesus – kan det vara något? Ja, menar predikanten och evangelisten Per Åkvist som är programledare för en ny utåtriktad satsning som tv-kanalen Himlen TV7 startar i november. I programserien ”I framsätet” är det både livsberättelser och snabba bilar som gäller.

– Jag är lite halvkritisk till rena studioprogram, fortsätter Per Åkvist i ett samtal med Hemmets Vän.

– Om jag förklarar det så här: Det kan vara hur bra program som helst med fantastiskt starka livsberättelser. Men frågan är hur många utanför kyrkan som tittar på ett sådant program? Jag ville verkligen hitta ett format som sticker ut lite utanför den kristna bubblan, så att säga.

Pratade med sina döttrar

Han berättar hur han pratade med sina båda döttrar, 17 och 21 år, om vad de tittar på.

– Jag ville veta vad som får flest tittare på exempelvis You-tube. De visade mig program som ”Carpool Karaoke” – med den amerikanske talkshowvärden James Corden, och även ”Comedians in Cars Getting Coffee”, med amerikanske komikern Jerry Seinfeld. Och det där fastnade jag för.

– Jag tittade också på Framgångsbilen, ett program av entreprenören Alexander Pärle-ros, som står bakom Framgångspodden – en av Sveriges absolut mest framgångsrika poddar. Det hade ett liknande koncept.

MC-kille

– Jag är egentligen MC-kille men har vuxit upp med motorer och garagesnacket, om man säger så, innan jag blev frälst. Jag har både byggt och kört motorcyklar. Men jag har flera vänner med lite häftiga bilar, både snabba sportbilar och amerikanska klassiker. Så jag tog ett snack med dem och fick löfte om att använda deras bilar. Vi pratar om sådant som Jaguar, Tesla och gamla 1960-talsklassiker, fortsätter Per Åkvist.

– Med detta i bagaget presenterade jag min idé för Himlen TV7 och de tände verkligen på detta. Vi hade programidén klar i juni och i juli började vi spela in de första programmen. Idag har vi planlagt att köra ett program i veckan åtminstone till julen 2021 i alla fall.

Konceptet blev ett 15-minutersprogram på tisdagskvällar, där Per bjuder sina gäster på en biltur och ett samtal om livet och evangeliet om Jesus.

Läs mer i Hemmets Vän nr 46 – 2020


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans nummer

Alltfler smittade i Sverige
Nödåtgärder kan vänta om brexitsamtal strandar
"Vi vill bygga kyrka på ett nytt sätt"
Glädje som varar hela året
Julsångerna skapar frid
Så vill EU renovera relationen till USA
Stora briste på boenden
Musik för alla i digitala allsångskvällar
"Vilodagen är väldigt viktig"
De gör adventskalender som lär och underhåller


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies