Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

"Vi hjälper judar hem till Israel"

Veckans nummer Publicerad: 2020-10-15 14:10

– Den uppmaning vi fått från Gud är att trösta hans folk. Att vara Jesu händer och fötter på plats i Israel, säger Gitten Öholm, Sverige-ordförande för ICEJ, den kristna ambassaden i Jerusalem. I dagarna har den internationella organisationen firat sina 40 år i samband med årets lövhyddohögtid, som på hebreiska kallas Sukkot.

– Vår uppgift är att informera och koppla till Israel så de ser vilken viktig roll det judiska folket har i Guds frälsningsplan för hela världen. När man förkunnar världens frälsning måste man förstå att vi som hedna-kristna är ”inympade i olivträdet”, att det judiska folket är Guds folk, fortsätter Gitten Öholm.

Kärleken till Israel var något som hon delade med sin make, den välkände tv-producenten Siewert Öholm, som avled 2017. Bland det sista han arbetade med var att på nytt lägga grunden för en svensk avdelning av ICEJ, den svenska ambassaden i Jerusalem – ett arbete där Gitten Öholm idag är ordförande.

Nystart

– Det fanns en avdelning här i Sverige på 1980-talet, men man jobbade kanske inte så mycket gentemot församlingarna så arbetet dog ut med tiden. Men 2014 fick Siewert en förfrågan om han kunde engagera sig och leda en nystart. Han var då med på en konferens som ICEJ anordnade i Rom, och bland annat var Ron Lauder med, som då var ordförande för Judiska Världs-kongressen. Han är för övrigt också son till grundaren av kosmetikkoncernen Estée Lauder. Siewert, som kände många kända personer, visste mycket väl vem han var.

– Ron Lauder uttryckte ett stort och varmt tack till den kristna ambassaden för deras hjälp till det judiska folket och för vad de hade gjort genom åren i Jerusalem. Men också för att ”de visat på en annan kristendom än den som varit genom historien”. Siewert blev imponerad både över företagsamheten och den kunskap som han hade mött. Han kom tillbaka och sade: ”Det här är något seriöst, något väletablerat, och det här är något som verkligen är värt att gå vidare på”, fortsätter Gitten Öholm.

Läs mer i Hemmets Vän nr 42 – 2020


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans nummer

Cementa: Regeringen kör över lagrådet
Livet efter Merkel - vem ska nu bossa i EU?
Biskop: Det här är en varningssignal
Hon vårdar gamla hus
Sverige världsbäst på att återvinna tomburkar
Löfven till hårt angrepp mot SD-samarbete
EU: Vi kan göra det omöjliga
Från ifrågasatt till hyllad odlingsform
Partiledare laddar för en het höst
Världens största bilmarknad är Kina


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies