Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Ylva Johansson i EU:s rampljus under het höst

Veckans nummer Publicerad: 2020-09-10 15:32

Budgetkamp och brexit, klimatkris och oenighet om rättstatsprinciper och migration skapar gnissel mellan medlemsländerna i EU. Ylva Johansson blir en av förgrundsfigurerna under en coronasplittrad höst.

Den svenska inrikes- och migrationskommissionären väntas snart lägga fram det förslag till ny ”migrationspakt” för EU som hon har arbetat intensivt med sedan tillträdet den 1 december i fjol.

Försöken att skapa en gemensam migrationspolitik har blockerats av oenighet mellan EU-länderna i flera år. Målet är att nu hitta något som såväl Ungern som Sverige kan acceptera.

– Min förhoppning är ju att kommissionen lägger fram en pakt som innebär att vi nu får mer kontroll på invandringen till Europa, säger svenske EU-parlamentsledamoten Tomas Tobé (M) till TT.

– Jag är rätt övertygad om att kommissionen kommer att lägga sig närmare medlemsländerna den här gången, gå bort från en tvingande omfördelning av asylsökande som tidigare varit huvudspåret och mer gå på att vi ska få en tvingande solidaritet som kan se olika ut.

”En del skit”

Kollegan Fredrick Federley (C) tror att Ylva Johansson har goda chanser att lyckas med något som alla kan godkänna.

– Ylva vet ju hur slipstenar ska dras. Hon är lojal med det som ska göras. Här är hon kommissionär på eget mandat och det ska levereras någonting som får en majoritet. Det ger väl vid handen att det kommer att finnas en del skit som Sverige kommer att tycka är väldigt obehagligt och som jag kommer att tycka är väldigt obehagligt, men som nog är en del för att man ska kunna få en bred kompromiss, säger Federley.

Migrationspakten väntas bland annat innehålla tungt fokus på hur man ska skicka tillbaka personer som fått avslag på sina asylansökningar, men också förslag om kvotflyktingar och arbetsmigration för att undvika strömmen av flyktingbåtar över Medelhavet.

Läs mer i Hemmets Vän nr 37 – 2020


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans nummer

"Satsa på skolor för barn i konfliktområden"
"Det är pengar i sjön"
"Alla mina resor lärde mig att älska människor"
"Vi har haft många fina samtal"
"Idag växer kyrkan där den är som svagast"
EU-basen: "Att rädda liv kan inte väljas bort"
Migrationspolitik splittrar
"Kränkningarna har blivit vardag för unga kristna"
"Viktigast att se människan"
"Drönarpiloten" Bengt fotar kyrkor från ovan


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies