Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

"Vi behöver fler bra barnpsalmer"

Veckans nummer Publicerad: 2020-08-06 13:17

Det började som ett önskemål från flera av hennes kunder. Nu kommer Charlotta Folkelinds Trallmanackan – en familjekalender med barnsånger och barnpsalmer – på Marcus förlag.

Under mer än 16 år har kalligrafen och illustratören Charlotta Folkelind gett ut sin Psalmanackan, med kända och älskade psalmer som illustration. Hon har också gjort dopbevis åt Kungahuset, åt flera av Sveriges prinsar och även någon prinsessa. På senare år har det även blivit en bordskalender – Vardagspsalmer, där man bläddrar upp en ny psalm för varje dag.

– Jag tycker att psalmer alltid har talat till mig på något sätt. När man sitter där i kyrkbänken och sjunger dem vill jag hålla kvar dem en längre stund, berättar hon i en tidigare intervju.

– Trallmanackan är en sådan kalender där man kan planera för hela familjen, och så är det ett litet motiv, så som jag brukar göra, med bild och text. Den här gången med barnvisor men också med några psalmer så klart – eftersom jag nu gillar psalmer, säger hon när vi talas vid om denna nya kalender som ges ut läsårsvis och som kommer redan i augusti.

Vad betyder barnvisor för dig?

– Det är de klassiska visorna som är med i Trallmanackan: ”Blinka lilla stjärna”, ”Lilla snigel”, ”Björnen sover”, ”Imse vimse spindel” – sådant som jag sjöng mycket med min mamma och som jag själv har sjungit med mina barn. Jag tror att de liksom sitter i ryggmärgen både på mig och många andra.

Som Gullan Bornemarks visor?

– Ja, och Alice Tegnérs sånger. Framförallt de här riktigt gamla barnvisorna, det är klart att de betyder mycket. Men sedan ligger kanske psalmerna närmare mitt hjärta – jag jobbar ständigt med de texterna. Jag har med barnpsalmer som ”Du vet väl om att du är värdefull”, ”Bara den som vandrar nära marken” och sådana som man kan sjunga tillsammans som familj.

Läs mer i Hemmets Vän nr 32 – 2020


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans nummer

"Satsa på skolor för barn i konfliktområden"
"Det är pengar i sjön"
"Alla mina resor lärde mig att älska människor"
"Vi har haft många fina samtal"
"Idag växer kyrkan där den är som svagast"
EU-basen: "Att rädda liv kan inte väljas bort"
Migrationspolitik splittrar
"Kränkningarna har blivit vardag för unga kristna"
"Viktigast att se människan"
"Drönarpiloten" Bengt fotar kyrkor från ovan


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies