Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Brandbomb mot KD-politiker

Veckans kommentar Publicerad: 2020-07-30 15:31

Under förra veckan utsattes Soheila Fors, KD-politiker och ersättare i Kristdemokraternas partistyrelse, för ett attentat. Hon och hennes familj vaknade vid femtiden i fredags morse av en smäll, någon hade kastat in en brandbomb på familjens altan. Som tur var hade det regnat under natten så elden spred sig inte och familjen kunde släcka branden. Detta handlar om försök till mordbrand. Tänk om de inte vaknat i tid.

Soheila Fors är författare, debattör och politiker. Hon bekämpar hedersvåld och kvinnoförtryck och driver tehus som hjälper utsatta kvinnor. Det är inte första gången hon drabbas av liknande attentat.

Till SVT Nyheter säger Soheila Fors att hon tagit emot ett antal hotfulla samtal från för henne okända män dagarna innan brandbomben briserade på altanen.

Detta är definitivt ett hot mot demokratin, ett försök att tysta en debattör och politiker med våld. I detta fall riktades hotet inte bara mot henne, utan hela hennes familj.

I en demokrati ska olika åsikter få höras, respekteras och bemötas – gärna med full kraft. Men hot mot politiska motståndare och direkt kriminella handlingar är ett hot, inte bara mot den drabbade politikern med familj, utan även mot demokratin.

Det pågår idag en diskussion om svensk polis och den växande brottsligheten i vårt land. Under flera år har alla politiska partier konstaterat att det krävs ökade resurser till polismyndigheten. Detta är ytterligare ett exempel på varför det måste till resursförstärkningar och fler poliser – för utan en stark och kompetent polis blir det andra grupper som med hot och våld kommer styra och ställa i vårt land.

Min hälsning till Soheila Fors är: Stå på dig! Fortsätt kampen. Min uppmaning till polisen är att prioritera detta brott.

Åke Hällzon


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans kommentar

Advent 2020
Vi bara gör det
Hosianna hemma är också ett Hosianna
Problematiken i USA liknar den svenska
Frankrike visar vägen
Vem kan man lita på?
Nu måste vi mötas – men med avstånd
Covid-19, äldre och kyrkan
Ny undersökning visar på äldres trofasthet
Inte dåligt att ibland må dåligt


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies