Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Radio Hope vill utmana med ett tydligt budskap

Veckans nummer Publicerad: 2020-07-30 15:21

– Vi behöver verkligen som kristenhet ”steppa upp”, inte minst i medierna, och komma ihåg vad vi har, säger Clara Göthberg och Alma Hagby, programledare för radioprogrammet Radio Hope Morron. Målet med den nya morgonshowen är att nå ut till människor utan en kristen tro eller erfarenhet, och de gör det på ett sätt som liknar kommersiell radio – med en snabb dialog och modern, kristen musik, men med ett tydligt budskap.     

– Ett tydligt evangelium till människor som inte tror, säger de.

Radio Hope är en kristen radiokanal som sänder 24 timmar om dygnet via webben och som radiokanal i Stockholm, Södertälje och Kristianstad med omgivningar. Radiokanalen startade 2009 som Hope FM och från 2014 fick den namnet Sveriges Kristna Radio. Att Clara Göthberg och Alma Hagby kom in i Radio Hopes morgonprogram har med coronapandemin att göra. Morgonshowen började provsändas från Göteborg i april och från juni var det på riktigt.

Blev uppsagd

– Jag lärde känna bland andra Göran Reierstam (program-ansvarig på Radio Hope, red anm) i juni 2019 då vi körde radio under Nyhemsveckan. Men jag hade inte pratat med honom sedan dess, berättar Clara och fortsätter:

– När alla säsongsanställda på mitt jobb, och däribland jag, blev uppsagda i mars till följd av pandemin hade jag precis skrivit på ett kontrakt. Jag hade uppsägningstid men visste att jag inte behövde vara på mitt jobb så mycket. En dag bad jag för vårt land mitt i pandemin. Jag ställde en tydlig fråga till Gud: ”Vad kan jag göra i den här tiden?”

– Jag kände att det är nu vi måste stå upp. Nu har vi vår chans som kristna att verkligen nå ut, när människor tänker på existentiella frågor mer än någonsin. Då upplevde jag att Gud talade till mig om radio, att det verkligen är ett redskap i den här tiden, säger Clara. ”Nu har vi chansen”Hon berättar hur hon såg Göran Reierstams ansikte framför sig och det gav henne tanken att söka rätt på hans nummer och sms:a till honom.

– Jag skrev något om att jag kunde marknadsföra radiostationen här i Göteborg där jag bor, att det var nu vi måste göra något: ”Nu har vi chansen.” Dagen efter ringde han mig och började samtalet med: ”Så intressant med vad du skrev!” Tigleth Malkey, riksevangelist inom Pingst, hade ringt upp honom samma dag och sagt ungefär samma sak som jag hade sms:at till honom.

Läs mer i Hemmets Vän nr 31 – 2020


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans nummer

Så vill EU renovera relationen till USA
Stora briste på boenden
Musik för alla i digitala allsångskvällar
"Vilodagen är väldigt viktig"
De gör adventskalender som lär och underhåller
Inga undantag i begränsning
Lojala medarbetare hos Biden i Vita huset
Terrorexpert oroas över växande radikalisering i Sverige
"Jag känner tacksamhet över allt vi kunnat göra"
Kyrkan mitt i byn


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies