Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

"Lär unga att ställa rätt frågor"

Veckans nummer Publicerad: 2020-07-23 14:09

Göran Schmidt bor i Göteborg och är gift med Lena sedan 40 år. Han har tillbringat sitt arbetsliv i skolans värld som gymnasielärare i bland annat biologi. De senaste 15 åren som rektor. När han fyllde 61 för några år sedan valde han att gå i pension och ägna sin mesta tid åt skapelsefrågan. Han är ordförande i föreningen Genesis och redaktör för deras magasin med samma namn.

Göran är ofta ute på stan i Göteborg med andra kristna för att dela tron och be för människor.

– Det är veckans höjdpunkt, säger Göran. Alltid pirrigt innan, men lycksaligt efteråt när man får se hur Gud sköter logistiken och berör människor på olika sätt. Vid två tillfällen har jag fått vara med om hur tumörer omedelbart försvunnit. Under en tid försökte jag dokumentera allt jag fick vara med om, men jag lade ner det. Tror man på mirakel behöver man inte läsa sådant, och annars läser man det ändå inte, eftersom man tror sig veta att det är ”påhittat” eller måste ha ”naturliga förklaringar”.

– Förutom nu i coronatider, när jag framför allt av hänsyn till min hustru Lena fått ligga lågt, så försöker jag vara ute åtminstone en gång i veckan och möta människor på stan.

Märker du någon skillnad för de stora livsfrågorna nu i coronatider?

– Jag vet inte hur mycket som beror på covid-19, men det händer att det är fler icke-kyrkvana än ”vanliga” kyrkbesökare på söndagarna i vår lilla nystartade församlingsgrupp i ”Dreamcenterchurch” på Hisingen, som är en del av Smyrnakyrkan. Det blir ringar på vattnet av socialt arbete och när Gud rör vid människor.

Vad gör du annars i sommar?

– En del av den tillbringar jag och Lena dels i vår blå värld, som är den lilla stugan vi hyr ute på Rörö i Göteborgs norra skärgård, och dels i den gröna, som är ett litet torp vid foten av Kinnekulle. Tiden ägnar jag mest åt läsande, skrivande, havsöringfiske och lite löpning. Och periodvis även med barn och barnbarn, fast på halvdistans denna konstiga sommar.

Läs mer i Hemmets Vän nr 30 – 2020


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans nummer

Ökande pandemitrend oroar
Spända Kinarelationer – Indien närmar sig EU
Radio Hope vill utmana med ett tydligt budskap
"Utan bin stannar världen"
"Jag saknar publiken"
Jubel över uppgörelse efter EU:s maratonmöte
"Bra för Sverige, bra för EU"
"Att acceptera är det viktigaste"
Nu reser Oasrörelsen genom Sommarsverige
"Många kristna är rädda för Turkiets utveckling"


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies