Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

"Svenskarna behöver framtidstro!"

Veckans nummer Publicerad: 2020-07-02 00:00

Den första juni inleddes korsvandringen ”Gå för Sverige” i Haparanda. Fram till 4 oktober kommer evangelisten Alf Lax, Mattias Bjurenholt, pingstpastorn Ingvar Holmberg och totalt 50–100 personer att avlösa varandra och gå genom Sverige med ett tre meter högt träkors. På plats efter plats hålls samlingar tillsammans med lokala kyrkor fram till finalen i Smygehuk. Då har man totalt avverkat 240 mil.

Alf Lax har varit fängelseevangelist och arbetat länge bland drogmissbrukare, men han utmanades av Pelle Karlsson och Evie Tornquist i Smyrnakyrkan i Göteborg för ett antal år sedan. De betonade att Sverige blivit ett av världens mest avkristna länder.

– Då föddes tanken att någon borde gå genom Sverige med ett kors. När jag tänkte på det hörde jag liksom en röst inom mig. ”Det kan väl du, Alf, göra?!” Jag bar på idén i fem år och ringde en dag Mats Nyholm i Klara kyrka. Hans reaktion var: ”Det här ska vi göra om vi så blir ensamma på vandringen.”

Vill påminna många

Från starten i Haparanda, utmed Norrlandskusten ner till Stockholm och vidare genom Södermanland, Småland ner till Skåne kommer de olika korsbärarna att avlösa vandra och bära korset. På sträckan mellan Knivsta och Märsta utanför Stockholm kommer exempelvis evangelisten Sebastian Stakset att bära korset. Från start till mål omfattar vandringen 120 etapper. Alf Lax kommer att gå fem av dessa och pingstpastorn Ingvar Holmberg under åtta dagar mellan Norrköping och Tranås.

– Vi går gärna på trafikerade vägar, för vi vill att så många som möjligt ska bli påminda om korsets betydelse för vårt land, säger Alf Lax vidare.

Läs mer i Hemmets Vän nr 27 – 2020

 


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans nummer

Ökande pandemitrend oroar
Spända Kinarelationer – Indien närmar sig EU
Radio Hope vill utmana med ett tydligt budskap
"Utan bin stannar världen"
"Jag saknar publiken"
Jubel över uppgörelse efter EU:s maratonmöte
"Bra för Sverige, bra för EU"
"Att acceptera är det viktigaste"
"Lär unga att ställa rätt frågor"
Nu reser Oasrörelsen genom Sommarsverige


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies