Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

”Vaccin finns tidigast om några månader”

Veckans nummer Publicerad: 2020-06-25 00:00

Personer under 50 år behöver inte känna fruktan för coronaviruset. Men inte ens ett användbart covid 19-vaccin kommer att kunna rädda miljoner äldre, hävdar den ledande israeliske epidemilogen professor Yehuda Carmeli i en intervju med Times of Israel.

Han förutspår att omkring 8 000 israeler kommer att dö på grund av viruset. I dagsläget har omkring 300 israeler dött jämfört med över 5 000 i Sverige med ungefär samma folkmängd. Trots att stora forskningsinsatser redan gjorts konstaterar de mest optimistiska prognoserna att ett användbart vaccin inte finns till hands förrän tidigast om några månader.

Nya hårda restriktioner

I Israel, liksom i många andra länder som successivt börjat öppna upp efter mycket strikta begränsningar i rörligheten för sina medborgare, börjar nu antalet smittade dagligen öka igen. Det kan möjligen leda till nya hårda restriktioner.Professor Yehuda Carmeli är chef för Israels nationella institut för antibiotikaresistens och infektionskontroll. Han är också chef för epidemicentret vid Tel Aviv Sourasky Medicinska Center och professor vid Sackler School of Medicine vid Tel Avivs universitet.

Ganska ofarligt men dödande

I dagsläget vet forskare  att viruset både är ganska ofarligt och samtidigt att det slutligen kommer att döda miljoner världen över.

Han fäster inte störst oro för virusets smittöverföring via olika ytor. Samtidigt menar han att användningen av ansiktsmask har stor betydelse. Men trots att israeliska medborgare kan få böta upp till 1 350 kronor om man inte bär ansiktsmask när man rör sig ute i samhället, är det många som ändå inte följer det kravet, konstaterar Israelkännaren Paul Widén.

Professor Yehuda Carmeli tror att vi har lång väg kvar innan krisen är över. Han följer olika statistiska simuleringar som pekar mot att minst 80 procent av befolkningen i världen kommer att bli smittade.

Läs mer i Hemmets Vän nr 26 – 2020


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans nummer

Det vill Joe Biden fixa först
Israel förebild i covidvaccinering
Annikas liv förändrades helt efter covid-19
"Vi ber om tålamod …"
Här lurade Hitler världen
Luftförsvar stärks "radikalt"
Trump kan komma att ställas inför riksrätt igen
Allt fler lever hemlösa i Sverige
Här utsätts kristna för mycket allvarlig förföljelse
"Ett stort bekymer är drogerna bakom ratten"


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies