Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Utbults tacksamhet väckte religionsdebatt

Veckans nummer Publicerad: 2020-06-18 13:06

– Det är nästan så att jag tycker att det var värt att gå igenom det här, om det gör att människor uppmärksammas på tron, det kristna hoppet och evigheten, säger Roland Utbult, riksdagsledamot (KD) och sångare efter en mycket speciell vår, där hans tacksamhet för att ha blivit frisk från covid-19 orsakade religionsdebatt i medierna. Nu är han aktuell med nya skivan ”Längs vägen” inför sommaren.

Det började under en fiskeri­debatt i riksdagen den 12 mars. Roland Utbult berättar att fiskeripolitik annars är ett av hans specialområden som riksdagsledamot (KD) – han är också kultur- och idrottspolitisk talesperson för Kristdemokraterna. Men nu kände han sig trött.

– Jag satte mig faktiskt en liten bit ifrån de andra debattörerna för jag kände mig inte helt fräsch. Men jag lyckades i alla fall genomföra debatten, säger han och talar om hur tröttheten fortsatte några dagar innan de fick order om att jobba hemifrån från den 17 mars.

– Jag fullföljde mina uppdrag men blev hela tiden sämre. Måndag den 23 mars fungerade det inte längre att jobba utan då sjukskrev jag mig. Fredagen den 27 mars ringde min fru till 1177. Då kunde jag knappt ta ett glas vatten, så då var jag väldigt dålig. I ambulansen på väg in till sjukhuset fick jag mycket syrgas. Jag hade tagit adjö av Marie i hallen hemma. Jag hade inte en tanke på att det skulle kunna vara sista gången vi sågs, fortsätter han.

Svårt sjuk och isolerad

Roland Utbult berättar hur han först togs till Danderyd för att sedan föras över till Karolinska sjukhuset i Stockholm.

– Läkarna sade att jag hade blivit ännu sämre. Då var jag nära respiratorn. Jag minns att den där läkaren som hade hand om nedsövda respiratorpatienter kom in och hälsade på mig och nästan välkomnade mig, medan jag bad en stilla bön att jag skulle slippa bli nedsövd och ligga i respirator, vilket jag inte heller behövde. Men jag blev isolerad och fick mängder av apparater runt mig. Jag låg där själv i ett rum, inga anhöriga fick hälsa på.

– Det var undersköterskor, sjuksköterskor och läkare som tog hand om mig, och de var fantastiska, de gjorde ett jättebra jobb. Men jag var riktigt dålig. Jag minns att de bad att jag skulle vända på mig, och det var ett projekt att bara klara av det.

Läs mer i Hemmets Vän nr 25 – 2020


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans nummer

Luftförsvar stärks "radikalt"
Trump kan komma att ställas inför riksrätt igen
Allt fler lever hemlösa i Sverige
Här utsätts kristna för mycket allvarlig förföljelse
"Ett stort bekymer är drogerna bakom ratten"
Storm av kritik efter resa
Afghanistan: Ökat våld i skuggan av fredssamtal
"Ska vi rädda jobben krävs snabba beslut"
1921 var kvinnornas år
"Ett uppsving för trygg mat under förra året"


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies