Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

”Var med och be för Sverige den 6 juni”

Veckans nummer Publicerad: 2020-06-04 00:00

Sverigebönen har utlyst Nationaldagen den 6 juni till bönedag för nationen – varför?

– Det främsta skälet är att Bibeln uppmanar oss att be för ”all överhet” först av allt. Sedan är Sveriges folk ett individualistiskt folk där man gör det mesta själv, även i kyrkliga sammanhang. Därför är det viktigt att samla folket till bön för sin nation. Många ber i sina kyrkor för sin vanliga verksamhet, men den här dagen är till för nationen. Det är också ett tillfälle för städer att tillsammans söka Gud. Det är likaså viktigt att komma samman över kyrkogränserna denna dag, Gud älskar ett folk! säger Patrik Sandberg, ledare och inspiratör för Sverigebönen.

– Sedan är det självklart så att Gud hör bönen på ett annat sätt när man kommer samman. En enad bön är något som Bibeln talar om. Det är också ett beskydd för landets portar. Nehemja talar om att när portarna var nerbrända fanns inte beskyddet. Att resa upp beskyddet för landet – det är också därför vi ber för samhällets sju pelare den här dagen.

Årets bönedag ser annorlunda ut – hur har ni tänkt?

– Mycket kan man läsa om på Sverigebönens hemsida, www.sverigebonen.se. Vi börjar klockan 9.00 med en webbsändning via appen Zoom, där Ruth Nordström, Olof Edsinger och jag inleder. Mellan klockan 10.00 och 14.00 uppmuntrar vi kristna på alla orter att be för sin ort, för sin stad. Gå bönepromenader, skapa bönestationer kring kommunhus,sjukhus, polis-stationer med mera. Sök upp böneberg, torg eller speciella platser där ni ber utifrån de sju samhällspelare som vi i Sverigebönen talar om.

– I den tredje delen av dagen har vi bönemöte digitalt klockan 14.00–16.00 via appen Zoom, där Hans Jansson, Hans Weichbroth, Christer Samuelsson och jag med flera leder i bön. Vi har även lovsång live av tre team på Sverigebönens Facebook-sida klockan 16.00–18.00. På kvällen klockan 19.00–22.00 sänder vi tillsammans med HimlenTV7 och Vision Sverige en gemensam tv-sänd bönegudstjänst, där flera kristna ledare och pastorer medverkar och vi har flera gäster.

Läs mer i Hemmets Vän nr 23 – 2020


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans nummer

"Svenskarna behöver framtidstro!"
Pastorn möter ny öppenhet
Cyklonen i forna Östpakistan starten för yrkesskola i Bhola
"Kyrkorna alltför tysta om sexuella övergrepp"
”Vaccin finns tidigast om några månader”
Deras glädje över skapelsen berör tv-tittare
Sverige mot strömmen i EU:s budgetkamp
Historisk arbetslöshet väntar
Utbults tacksamhet väckte religionsdebatt
Spanjorer hårt drabbade av pandemin


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies