Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

"En sång rakt in i vår tid"

Veckans nummer Publicerad: 2020-05-28 15:42

Fem frågor till Jeanette Alfredsson, lovsångsledare och en av initiativtagarna till ”The Blessing Sweden”, en svensk variant av det internationellt kända musikprojektet ”The Blessing”, som hade premiär i helgen på sociala medier.

Videon ”The Blessing Sweden” verkar ha blivit en framgång?

– Det är helt fantastiskt! Det var en otroligt positiv respons från de medverkande redan innan vi lade ut videon. Det är 104 församlingar och kyrkor som medverkat och vi har haft kontakt under några veckor inför detta. Alla var otroligt peppande, uppmuntrande och glada över det här projektet.

Vad ligger bakom initiativet?

– I Storbritannien släpptes The Blessing UK av 65 kyrkor i början av maj. Jag vet att flera av mina vänner och olika kyrkor i Sverige drömde om att få göra det i Sverige. David Media ställde då frågan på deras Instagramkonto om någon kunde tänka sig att göra något liknande. Så jag erbjöd mig att vara projektledare och det nappade de på. Jag tillsatte en projektgrupp bestående av Samuel Hector, Erik Thunberg, Lisa Lerman och Ida Möller, och tillsammans med David Media har alla bidragit med sina gåvor, sina kontakter och sina idéer. Detta är verkligen teamwork, det vill jag understryka.

– Det fanns också flera lokala initiativ – i Örnsköldsvik talade de om att göra en liknande video, i Göteborg hade de redan satt igång.

Hur började det för din del?

– Jag hörde sången bara timmar efter att den först släppts på Youtube med Elevation Worship, Kari Jobe och Cody Carnes. Den fanns inte på några andra strömmande medier utan det var en livevideo. Och jag blev helt knockad av den här sången.

– Det var budskapet som berörde mig: Förutom välsignelsen, att man vill önska männi­skor gott och att Gud vill oss väl, så var det det där med att han finns med oss. Genom alla generationer är han för oss och med oss. Det var nog det som berörde mig så starkt.

– Jag tror att det här är en sång rakt in i vår tid. Den förmedlar både en tröst, att han är med oss, och ett hopp, att han är för oss. Gud lämnar oss inte. Mitt i sorgen, mitt i oron eller rädslan finns Gud med oss. Den når hjärtan och berör människor.

Men du har skrivit den svenska texten?

– Jag översatte texten med Filip Larsson, Carolina Stenqvist och David Davage. Det gjorde vi redan i mitten på mars – hela processen med tillstånd gick otroligt fort. Planen var att Johan Åsgärde, som producerat musiken, och jag skulle släppa sången imorgon fredag. Men det fanns ett sådant sug efter just den här sången.

Videon inleds av att flera av landets kyrkoledare läser den aronitiska välsignelsen som återfinns i Fjärde Mosebok 6:24–26 – hur fick ni med dem?

– Det var en av idéerna som kläcktes i projektgruppen. Samuel Hector frågade pingstledaren Daniel Alm, ordförande i Sveriges kristna råd, som tog det vidare. Det var väldigt roligt att de kunde ställa upp. Det är fantastiskt stort.

– Vi har känt att det här har varit allas initiativ och video. Det är inte en person som äger den eller en rörelse. Här är på något sätt hela kristenheten i Sverige representerad. Det är det som gör det så fint – att vi välsignar tillsammans.  

Eva Gustafsson

 


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans nummer

Svantesson: Ekonomi med vårkänslor
45 EFK-ledare betonar biblisk äktenskapssyn
Här börjar dagen med bön via Zoom
De ser fram emot svar på framtidsfrågorna
Kristna uppmanas till närvaro och bön efter dödsskjutning
Mer relationsvåld bland socialt utsatta
Barn omhändertas i kamp mot maffia
I ett land utan tro vet vi inte vad det är vi ska försvara
Patring: "Politiken kan svänga väldigt snabbt"
Så många kan läsa Bibeln på sitt språk


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies