Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Pingströrelsen höll sitt första digitala rådslag

Veckans nummer Publicerad: 2020-05-14 15:52

Tio miljoner till stöd för pingstförsamlingar i coronatider, det är ett av resultaten i det första digitala rådslaget i pingströrel-sens historia. Pingstledaren Daniel Alm, som valdes om för ytterligare fyra år, talade om att vara en resurs, en hjälp under ”magra år”.

Det var egentligen i Gävle som representanterna i Pingst – Fria Församlingar i Samverkan skul-le ha samlats för årets rådslag. Men med de restriktioner som följde på coronapandemin visade det sig vara en omöjlighet. I stället flyttades konferensen till Västerås pingstförsamling, varifrån presidiet i Pingst FFS som första samfund i Sverige genomförde en digital konferens i helgen med cirka 340 ombud uppkopplade över hela landet.

Tacksam

– Det känns väldigt bra att vi kunde genomföra vårt rådslag. Vi har hela tiden sagt att under den här krisen vill vi inte ställa in, utan vi försöker ställa om. Idag lyckades vi även genomföra församlingsrörelsens årshögtid i ett digitalt format, och det är jag mycket tacksam över, säger Daniel Alm, föreståndare Pingst FFS.

Inget annat svenskt samfund har hittills genomfört en årshögtid digitalt. Enligt tidningen Dagen ligger EFS i startgroparna för en digital årskonferens den 22–23 maj. Pingst och EFS är kanske de två samfund som rent tekniskt ligger i framkant i Sverige idag. Tekniken vid helgens rådslag hade delvis lånats in från TBN Nordic och Kanal 10,och arrangörerna hade valt att förlita sig på webbverktyget Zoom, som kan klara att härbärgera stora skaror i samma digitala forum och som också har en röstningsfunktion.

Läs mer i Hemmets Vän nr 20 – 2020.


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans nummer

Tyskt stöd för Merkels u-sväng om coronahjälp
"Sänkta krav kan bli dyrt"
Kyrkorna i Göteborg firar sin 400-åriga stad
"Vi vill berätta om Jesus"
"En sång rakt in i vår tid"
Miljardbud mot krisen från Merkel och Macron
Nya miljarder till kommuner
Kristna församlingar hittar nya vägar att nå ut
"Plötsligt kunde jag albanska"
"Vi ska satsa på coronaforskning"


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies