Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Be och kom med hopp för Sverige

Debatt Publicerad: 2020-05-07 15:30

Våren 2020 är både lik och olik en vanlig svensk vår. I skogsbackarna står blå och vita sippor och i trädgårdarna lyser krokus i gult och blått, som om Skaparen vill visa att han tänker på Sverige just i denna tid.

Samtidigt är samhället drabbat av en global viruspandemi, vilket inger oro, sorg och förtvivlan i människosjälen. Därför kommer årets nationaldag den 6 juni att ha större betydelse än på mycket länge för Sveriges medborgare i allmänhet och för oss kristna i synnerhet.

Vi menar att nationen är i fokus på presskonferenser som avlöser varandra i olika tv-kanaler, där svenska flaggor, med det gula korset väl synligt, bildar bakgrund till dem som talar. Man ser också den svenska flaggnålen som ministrarna bär. Korset, som talar om försoning, har kommit i centrum inför svenska folket!

Vi tror att detta är Guds tid för en folk- och samhällsväckelse i vårt land. Därför har vi som Guds folk möjlighet att gå ner på våra knän och bekänna våra och folkets synder och omvända oss från felaktiga vägar (2 Krönikeboken 7:14). Vi vill tillåta Bibelns ord att rannsaka våra hjärtan så att Andens svärd kan åtskilja det som är köttsligt från det som är andligt. Då kommer Herren att välsigna oss och låta Guds ansiktes ljus lysa över Sverige (Hebreerbrevet 4:12).

Vi tror att vi tillsammans (alla generationer) kan komma med hopp för Sverige denna dag! Även om man inte får samlas i stora grupper på nationaldagen kan vi mötas som enskilda och i små grupper utomhus, i hem och på bönestationer i våra städer, på berg och höga platser för att söka stadens bästa.

Varje år har bönemötena på nationaldagen vuxit i antal och platser. Förra året, 2019, förekom bön på 246 platser. Vi kommer att ha bön via videolänk (Zoom) vid några tillfällen den dagen, uppstartsmöte klockan 9–10 samt 14–16, då man via en länk kan vara med i bönen var man än befinner sig. Vi rekommenderar bönevandringar  klockan 10–14 i varje stad och plats, där man i små grupper besöker sju stationer, som till exempel kommunhus, skola, näringslivsplats, media­plats, kyrka, familj, kultur och idrottsplats och söker stadens bästa i bön.

På kvällen planerar vi direktsändning på tv-kanalerna Himlen TV7 & Vision Sverige klockan 19–21, där olika ledare från Sverigebönen samt vår referensgrupp kommer att leda olika pass inför nådens tron.

Temat för Nationaldagsbönen i år är: Se Herren, Sverige! Se honom, se din identitet i Kristus, se din roll att gå ut och dela evan­geliet, se träning av lärjungar. Stå upp, var ljus och var stark och frimodig.

Må våra böner präglas av Andens enhet genom fridens band (Efesierbrevet 4:3), att kraftlösa händer och svaga knän får styrka, att människor tar emot Guds frid och blir frälsta, att vi får mod att stå emot all bitterhet och falskhet (Hebreerbrevet 12:12–15).

Vi ber att människor som nu skakas om i sin egen trygghet vänder sig till Herren för att finna sin förankring hos honom. Att församlingen får vara ett exempel på hopp, men inte bara som en allmänt positiv attityd, utan som en följd av omvändelse och tro.

Därtill att Guds folk tar emot corona som den skakning det faktiskt är, och rannsakar attityder, prioriteringar och verksamheter, så att allt inte bara återgår till det gamla vanliga.

Vi ber att Guds folk tar vara på denna kris som ett tillfälle att söka Herren och förankras i sin personliga relation till Jesus, samtidigt som vi vittnar om vår tro genom de kontakter vi har med grannar och vänner.

Vi ber också att planerade evangelisationssatsningar ska kunna bli av och att webbaserade Alphakurser används, dels för sökare och dels för par som vill stärka sina äktenskap. Vi ber utifrån samhällets sju pelare: kyrkan, familjen, överheten, utbildning, näringslivet, media och kultur, samt sportvärlden.

Låt oss samarbeta och registrera många bönemöten på sverigebönen.se. Där kan du också se på en Sverigekarta alla platser där man ber.

Låt Nationaldagen 2020 bli en dag inför Herrens ansikte för allt Guds folk! 

Sverigebönens ledningsgrupp och referensgrupp samt alla samordnare i landet

Patrik Sandberg (ledare och inspiratör) och David Ekerbring (pastor, ordförande), Hans Lundaahl, Johanna Winther, Christer Dahlberg, Anne Nielsen, Lars Magnusson, Maritha Vilhelmsson, Marcus Ceder, Christian Samuelsson, Torsten Lantz, Hans Weichbrodt, Oasrörelsen, Merzek Botros, pastor, Olof Edsinger, Svenska Evangeliska Alliansen (SEA), Lena Johansson, Business Coalition World Evangelical Alliance nationell ledare (BC WEA), Johnny Foglander, bibellärare, Jan Sturesson, ICCC globalt, Ruth Nordström, Scandinavian Human Rights Lawyers, Hans Jansson, pastor Kungsporten, Bo Nyberg, Kristna friskolerådet, Anders Gerdmar, Skandinavisk Teologisk Högskola (STH), Lennart Torebring, pastor, Torbjörn Erling, ICCC Sverige, Tomas Sandell, (rådgivare i frågor som rör Norden och Israel), Ingemar Helmner, evangelist, Peter Jonasson, Frälsningsarmén, Sara Carlsson, UMU Sverige (Ungdom med Uppgift)


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)



Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Debatt

"Equmeniakyrkan ska inte McDonaldiseras"
"Daniel Alms önskan om comeback är obegriplig"
Vuxnas förvirring har skapat ungas könsdysfori
Nato gör Sverige säkrare
Vakna upp: Religiös frihet i fara
I en förtroendebransch måste det råda transparens
Sverige ingen fristad för judar längre
Skapa det andliga folkhemmet
Sverige ger 283 miljoner i bistånd till Nigeria – blundar för förföljelse
Bevara integriteten i orostider


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies