Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Britta vill dela med sig av en ”osminkad” tro

Veckans nummer Publicerad: 2020-03-26 00:00

– Jag tror att Gud kan vända mörker till ljus, säger Britta Bolmenäs, pastor och föreståndare i Värnamo Missionskyrka och aktuell med den nya boken ”Bästa hälsningar, Britta” (Markus förlag). Det blir ett samtal om hopp, om att behålla tron och om ärlighet.

När Britta Bolmenäs talar om hur hon skrivit sin bok ”Bästa hälsningar, Britta” talar hon om andakter, krönikor eller funderingar med en liten bön på slutet.

– Marcus på Marcus förlag ringde på försommaren och frågade: ”Varför har du aldrig skrivit en bok?” Jag svarade att det hade jag inte tänkt på. Då sade han: ”Då tycker jag att du ska göra det och jag har en idé om hur den skulle kunna vara.” Jag började den kvällen att sätta ihop lite tankar kring hur det här skulle vara. Sedan har det gått många varv mellan mig, honom och andra på förlaget innan det blev en färdig bok, fortsätter hon.

– Tanken är att det ska vara en bok som öppnar dörren för den som inte känner sig hemma i kristen tro. Att öppna dörren, att upptäcka att jag lever älskad av Gud i Guds värld och att min tro duger. Även om jag trodde att jag inte trodde tillräckligt bra för att kunna kalla mig Guds barn, så är jag det. Jag vill ta bort lite av det som krånglat till det för människor som faktiskt egentligen vill höra ihop med Gud men som tror att deras liv inte är bra nog för Gud.

– Så många av oss kämpar med så mycket, vi behöver känna att vi inte är  ensamma, att det kommer att bli väl och det är mycket som inte är så viktigt som vi trodde och att annat är viktigt på riktigt. Vi får försöka hjälpa varandra att hitta vad som är viktigt på riktigt. Ett osminkat liv att bjuda in till. Tänk om vi kunde hjälpa varandra lite mer, vara lite ärligare mot varandra och ha lite mer tid för varandra. Det är lite så jag tänker, fortsätter Britta Bolmenäs.

Vad har inspirerat dig?

– Det är egentligen hela mitt liv och hela mitt sammanhang. Det är detta jag gör, jag försöker tala hopp, kärlek och mod i olika situationer – det är det som är mitt liv. Det gör jag i olika former hela tiden – jag försöker presentera Jesus på ett sätt som går att begripa för den som inte är van vid att tänka att Jesus har med den att göra. Det gör jag både som pastor och evangelist. Jag målar Guds rike så människor förstår att de är inbjudna och vill gå in där.

Läs mer i Hemmets Vän nr 13 – 2020


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans nummer

Pastorn möter ny öppenhet
Cyklonen i forna Östpakistan starten för yrkesskola i Bhola
"Svenskarna behöver framtidstro!"
"Kyrkorna alltför tysta om sexuella övergrepp"
”Vaccin finns tidigast om några månader”
Deras glädje över skapelsen berör tv-tittare
Sverige mot strömmen i EU:s budgetkamp
Historisk arbetslöshet väntar
Utbults tacksamhet väckte religionsdebatt
Spanjorer hårt drabbade av pandemin


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies