Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Känn förtröstan!

Veckans kommentar Publicerad: 2020-03-19 00:00

Detta är en text jag skriver under märkliga dagar. Flyg ställs in. Tåg ställs in. Nu ska universitet och gymnasier stängas och istället ska undervisning bedrivas, om möjligt, på distans. Av riksdagens 349 ledamöter är det 55 som samlas för beslut. En och annan hylla i mataffärerna är tomma. Det hamstras, både toalettpapper och värktabletter. I varje fall om man får tro flödet i sociala medier.  

Det är lätt att känna rädsla och lite ge upp hoppet. Gör inte det! Världen är inte på väg att gå under. I varje fall inte ännu. Det gäller att ha perspektiv på vad som händer. I Kina rapporteras just nu att människor återvänder till sin arbeten, att fabriker återöppnar och produktionen kommer igång igen. För bara några veckor sedan dominerade Kina nyheterna. Idag är situationen under kontroll. Det kommer den bli här också.  

Detta är en pandemi som kommer att gå över. Ekonomin kommer att komma igång igen. Känn förtröstan! Det betyder inte att vi ska ta lätt på covid-19. Det är en sjukdom som kan vara mycket allvarlig för utsatta patienter. Är du i någon av riskgrupperna så ska du följa instruktionerna från ansvariga myndigheter. Håll dig hemma. Tvätta händerna ofta. Undvik större folksamlingar. Men det är väl inte hela världen – att vi måste hålla oss hemma under någon tid? Det är ju inte så att vi saknar bostäder. Och kontakt kan vi ju ha i varje fall. Man kan ringa varandra, eller ha kontakt på någon av alla digitala plattformar som nu är tillgängliga. Eller som Jesus formulerade det: ”Känn ingen oro. Tro på Gud, tro på mig.”

Åke Hällzon


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans kommentar

Rädda Tim!
Skjutningar kommer bli det som avgör valet
Det här är veckan när det tog slut
Befria Svenska kyrkan
Vaccinpass gör plats för fler gudstjänstfirare
Tillbaka till rätt rytm
De försvunna flickorna
Cementbeslutet är en katastrof
Bekväm, men irriterande "fluga"
Larmet går


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies