Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

"Du är min!"

Veckans kommentar Publicerad: 2020-02-27 15:32

Ingen kan med säkerhet säga vad som kommer kommande veckor. Kanske exploderar Corona-viruset i det rörliga Europa efter veckans dödsfall i Italien. Skulle det ske skapar det kaos i västvärldens sjukvårdssystem. Se bara på Sverige. Vi är ett välfärdsland men larmrapporterna om akutsjukvårdens brister och vänte­tider är just nu förstasidesnyheter. Och också vi på Hemmets Vän skriver ledare denna vecka om coronaviruset och dessa kommande katastrofala konsekvenser.

Eller så planar smittspridningen ut, som den nu så sakteliga verkar göra i Kina, och kanske kan det hela utvecklas till en säsongsinfluensa, visserligen aggressiv och allvarlig men snart övergående. När våren kommer kanske vi helt släppt corona-pandemin och rapporterar om helt andra, betydligt trevligare nyheter.

Oavsett vill jag skicka med Bibelns hälsning till oss alla. Vi kommer att få läsa om döda och sjuka i tusental i coronavirusets spår innan detta blåst över. Jag tror vi behöver det: Var inte rädd. Grips inte av panik. Gud går med oss och sin församling, genom vatten, strömmar och eld – det vill säga vad än livet för med sig är han med oss. I liv och död tillhör vi Jesus.

På hundratals ställen skriver Bibelns författare ”frukta inte” eller ”var inte rädda”. Jag tror det står där så många gånger för att Gud vet att vi behöver höra det och att vi behöver läsa det ofta. Vi är människor och rädslor är en del av livets villkor.

”Var inte rädd” – så säger ängeln Gabriel när han möter Maria och berättar för henne att hon ska bli mamma till Jesus. ”Var inte rädda” säger Jesus när han uppmuntrar lärjungarna i Matteusevangeliet. Ingen av dem säger att vi ska undslippa något, men de säger att vi inte behöver vara rädda.

Ett av mina favoritbibelord, som jag tycker mycket om och som jag ofta återkommer till när coronaviruset nu bokstavligen flyger runt jorden, är Jesaja 43:1-2:

Nu säger Herren, han som har skapat dig, Jakob, han som har format dig, Israel:
Var inte rädd, jag har friköpt dig, jag har gett dig ditt namn, du är min. När du går genom vatten är jag med dig, vattenmassorna skall inte dränka dig. När du går genom eld skall du inte bli svedd, lågorna skall inte bränna dig.
Jag är Herren, din Gud.
Var inte rädd!

Åke Hällzon


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans kommentar

Det kommer gå bra – för vi litar på varandra
Känn förtröstan!
Trodde aldrig jag skulle behöva skriva detta
Coronaviruset och senfärdiga myndigheter
Varför känner jag inte igen ensamheten?
Ungdomsrånen - en kris för samhällsmoralen
En alltmer instabil regering
Starkt vittnesbörd om evangeliets kraft
Vad kan regeringen lära av religiösa friskolor?
Det starka samhället


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies