Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Stor skillnad på fanatiska och hängivna personer

Debatt Publicerad: 2020-02-13 14:14

Vi får skilja på två saker. Att vara fanatisk eller vara hängiven. Den som är fanatisk går inte att tala förnuftigt med, vill inte lyssna, går inte att tillrättavisa, ser inga fel eller brister hos sig själv, och vill med tvång, hot, våld eller manipulation få dig in på samma spår som sig själv. Detta är farligt och skadligt, oavsett om det gäller till exempel politik, religion eller idrott.

Men den som är hängiven Jesus är fylld av kärlek till Jesus, bröderna och till alla männi­skor. Hon är omtänksam, barmhärtig, fridfull och går att tala med. Hon ser många brister hos sig själv men vet att hon är benådad av Gud ändå, det vill säga godtagen som hon är inför Gud. Hon lever inte främst för sig själv utan för Jesus och för andra.

Hon vill att andra ska få del av allt det goda hon själv fått av Gud, både här på jorden och inför evigheten. Därför talar hon ofta om Jesus för andra, vilket en del kan störa sig på. Men hennes avsikter är de allra bästa, att göra andra gott, och hon skulle aldrig använda hot eller våld om de inte vill lyssna. Hon vet att detta är ett fritt val för varje männi­ska.

Att bli född på nytt och hängiven i sin kärlek till Jesus är en underbar förvandling i en människas liv och är gott för henne själv och alla runt omkring.

Nu kommer en del att kalla dem som är hängivna för Jesus, drivna av Jesu kärlek, för fanatiker ändå, framför allt när de säger att Jesus är den enda vägen till Gud och himlen. Men det är inte sant, det är en stor skillnad mellan hängivna och fanatiska. Den ene är villig att döda sig själv och andra för att föra fram sitt budskap, ett budskap som förslavar andra. Den andre är villig att offra inte bara sin tid, utan även pengar och eget lidande, ja, sitt eget liv, för att föra fram ett budskap om kärlek och förlåtelse som befriar andra och ger dem evigt liv i himlen. Måtte alla kunna se denna skillnad, både vi kristna och vårt land och folk.

Konrad Nyström, Byske, Västerbotten


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Debatt

”Fruktan kan vara farligare än viruset”
”Vi står inför en ny tid i Sverige”
Krisen och dess nya möjligheter
Religionslektionen som gick snett
Låt oss ta Bibelns vägledning på allvar
Moralen luckras långsamt upp
Omvändelse kräver uthållighet
Höj straffen för grova våldsbrott
Den judiska Jesus-rörelsen utmanar kristenheten
Det kan bli svårt att försvara demokrati


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies