Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Thereses starka gudstro gav henne kraft att hålla ut

Veckans nummer Publicerad: 2020-01-09 16:14

Svensk pingstmission har sedan 1921 arbetat i det som nu är Zaire, Rwanda och Burundi i vad som kallats Kongomissionen. Nyligen besökte tidigare pastorn Monica Winerdal tillsammans med missionären Margareta Stenberg Burundi, där de bland annat mötte bibelskoleeleven Therese i Gitega. Hon berättade för dem om Guds hjälp under svåra tider.

Det lilla landet Burundi är egentligen inte större än Småland där det ligger granne med Rwanda och Tanzania med Tanganyikasjön i sydväst. Burundi är ett av kontinentens minsta och fattigaste länder och mycket tättbefolkat. Här har svensk pingstmission funnits länge.

– När jag var föreståndare i Pingstförsamlingen i Norrtälje hade vi förmånen att sända ut Margareta Stenberg och hennes man Sven. De var missionärer i Burundi under många år. Jag besökte dem också under denna tid och reste tre veckor i olika församlingar för att predika och besöka bibelskolor, berättar Monica Winerdal.

– Nu reste vi tillbaka till Burundi före jul för att möta några av de församlingar som vi har kontakt med. Filadelfia i Stockholm är kontaktförsamling för arbetet i Burundi, och vi informerade dem också om vår resa. Det var mycket intressant att besöka de stora församlingarna som pionjärerna startat. Till exempel var det några hundra medlemmar i Gitega 1987 när Margareta och Sven kom dit. Nu har församlingen 34 000 medlemmar på 32 utposter!

Läs mer i Hemmets Vän nr 2 – 2020


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans nummer

"Spännande tid väntar"
Europeiska länder vill rädda kärnenergiavtal
Extra pengar till kommuner?
Idag förföljs var åttonde kristen
Skeppsbrott i fokus för årets bönevecka
Svårt stoppa religiösa friskolor
Väntar världskrig? Frågor och svar om Iran/USA
Missionskyrkan på Styrsö vågade tänka nytt
"Risk för våldsspiral"
Valår i USA oroar handelsministern


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies