Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Gott Nytt År!

Ledare Publicerad: 2020-01-03 14:23

Du känner igen hälsningsfrasen denna vecka. Med förhoppning att detta nya år och decennium ska föra med sig något gott, se framåt mot nya möjligheter som väntar.

Vi ger nyårslöften. Om ett disciplinerat och fördjupat andligt liv. Om att motionera mer och äta nyttigare. Söka nytt jobb med högre lön och förmånligare villkor.

På Hemmets Väns redaktion lever vi mitt i nyhetsflödet. Vi belyser de högprioriterade frågorna i samhället.Vi satsar på vässade och än mer intressanta reportage.

Från och med detta nummer trycks Hemmets Vän hos Pressgrannar i Linköping. Här trycks fler betydelsefulla kristna tidningar såsom Kyrkans Tidning och Sändaren.

Hemmets Vän kommer även under detta nya år ställa upp för det som är rätt och riktigt. Under de senaste åren har de kriminella nätverken spridit skräck och förstörelse. Rapporter om skjutningar och mord är vardagsinformation. Polisens svar är var gång det samma: ”vi har ingen gripen för dådet” och ”vi vill inte föregå en pågående utredning”.

Frågan ställs genast, har polis och myndigheter som skall sköta ordningen i samhället och hålla efter de kriminella grupperingarna, de rätta förutsättningarna för uppgiften? Har våld och kriminalitet tagit över? När till och med statsministern säger i tv-intervju att vi, det vill säga regeringen, kunde inte förutse det som nu händer. Men svenska folket har sedan länge förutsett och förstått vad som händer.

Den utveckling vi nu ser tror jag är en följd av den avkristning som skett och fortfarande sker. Det är hög tid för Sveriges kristna att gå samman och be till Gud om en sann väckelse med förändring för vårt land. Samtliga samfund och kyrkor borde inse allvaret och planera aktiviteter och aktioner så att det verkligen syns och hörs i samhället att vi vill ha en förändring.

Greta Thunbergs engagemang för klimatet är ett gott exempel på hur en ung person kan inspirera ledare och medborgare över hela världen för förändring till en bättre och mänskligare värld.

I Sverige finns tusentals kristna som gemensamt kan protestera mot det andliga klimatet. Respekt, rättfärdighet och medmänsklighet på alla nivåer är en första grundläggande förändring.

Vårt samhällsskick vilar sedan flera hundra år på kristna värderingar, men efter hand har de kristna värdena under de senaste 60–70 åren tunnats ut och förlorat många av sina försvarare. 

Vilken är huvudfrågan i din församling just nu? Tänk efter. Vill vi fortsätta att bli marginaliserade i samhället? Ska vi följa med i vad som för tillfället är politiskt korrekt eller har vi fokus på de stora samhällsfrågorna? Du vet själv bäst läget i din församling.

Låt oss under det nya året med Guds hjälp vara vakna och se vad som är väsentligt för vårt land. Vi måste få en förändring av det som nu sker!

Åke Hällzon


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Ledare

Förnedringen i ljuset
Snabbutred spridningen av covid-19 i äldrevården
Ingen plats för arrogans
Vi har misslyckats skydda våra svagaste
Polisen kraftsamlar - ändå skjuts allt fler
Tänk om maten tar slut?
Äldres liv riskeras när personal saknar skydd
Omprövning i skakig tid
Hemskola ger nya tankar
Coronaviruset avslöjar krisen i svensk sjukvård


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies