Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Nu vänder det

Veckans kommentar Publicerad: 2019-12-12 15:10

Vi får rapporter till Hemmets Vän om små frikyrkoförsamlingar som kämpar. Det gäller frågor som rör anställd personal, ekonomin och fastigheten. Vissa församlingar slåss för sin överlevnad. Inte minst gäller det Equmeniakyrkans församlingar där över 230 av samfundets 664 församlingar har färre än 30 medlemmar. Dessa finns inte bara på landsbygden, det gäller också gemenskaper i de mellanstora städerna.

Till dig som är del i en sådan mindre församling vill jag säga att det inte är kört. Ni är hoppet på er ort, i ert kvarter och i er bygd. Det är era händer och fötter som är julevan­geliet denna advent för de människor ni har omkring er. Så är det oavsett numerär storlek. Kom ihåg att i dagar av osäkerhet och utmaning finns kraft i överflöd i en bedjande, bibelläsande gemenskap.

Det finns ingen annan missionsorganisation än den lokala församlingen. Du och just din församling är Guds plan för att rädda världen. För det unika med kyrkan är inte våra second hand-verksamheter, våra lokaler mitt stan, att vi vill mänskliga rättigheter, att vi värnar skapelsen och hjälper samhällets utsatta i advent – allt detta är gott och bra, det är i dessa områden som Gud har sina största intressen, men det gör oss inte unika. Församlingens signum däremot, vårt erbjudande till de glögg- och pepparkaksmysande medelklassvenskarna, det som ingen annan kan erbjuda, är en andlig erfarenhet som skapar kontakt med julens under – Jesus Kristus. För vi som är troende kristna menar att vi funnit något fullständigt unikt hos barnet i krubban. Inte så att vi behöver bära ut Jesus till svenskarna – han är redan hos dem, de behöver bara vända sig om och ta emot ett nytt liv.

Imorgon, fredag, är det Lucia och nästa vecka vänder det – ljuset kommer tillbaka. Det är ett faktum. Det är också ett faktum att Gud inte övergivit sin församling. Det är löftet till var och en av oss i adventstid.

Åke Hällzon


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans kommentar

Att inse dödens realitet
Sommar utan konferenser
SVT gör bokslut med Knutby Filadelfia
Slutet på ett trauma
Förbered för församlingsliv
Utan pensionärer stannar kyrkan
Stenarna som ropar i P3
Bevara gamla vanor - hjälp kroppen minnas
Expressens gudsbild problematisk
Bed till Gud att vi klarar det


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies