Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

"Vi måste fokusera på barnen"

Veckans nummer Publicerad: 2019-11-14 15:10

Under tre veckor i september besökte Philip Khushi svenska och norska församlingar. Philip är ledare för hela söndagsskolearbetet inom pingstsamfundet Full Gospel Assemblies of Paki-stan. Inom samfundet finns mer än sju hundra söndagsskollärare och elva tusen barn. Det var Philips första besök i Europa.  

– Jag kom hit för att ge mitt tack till missionärerna som kommit från Norge och Sverige till Pakistan, säger Philip. De har gjort ett fantastiskt jobb.

Hur har din resa varit?

– Den har varit mycket speciell och dyrbar för mig, berättar Philip. Under lång tid har jag haft en längtan att få komma hit och Gud gav mig nu en möjlighet. Jag har träffat flera äldre pensionerade missionärer som tidigare var mina mentorer. De har varit mina ledare. Att få träffa missionärerna som gjort ett sådant fantastiskt arbete i Pakistan, och för barnen, det har varit mycket speciellt för mig. Vi hade några fina dagar med missionär Liv Marie Wettergren Jensen i Tromsö i Norge, då var också missionär Marit Rasmussen med oss. Sedan träffade vi också missionär Birgit Lindén i Gnosjö, som nu är 88 år gammal. Jag hade inte sett henne på 23 år. Hon har gjort ett sådant fint arbete. Det är mycket speciellt för mig och jag är tacksam till Gud för detta!

– Jag är också tacksam till Gud som utvalde mig för denna tjänst. 1983 döptes jag i vatten och kort senare blev jag döpt i Anden. Följande år gick jag igenom några veckors träning för att bli söndagsskollärare. Mina lärare var missionärerna Birgitta Almeby, Liv Marie Wettergren Jensen och några till.

– Jag har en katolsk bakgrund, berättar Philip. Men i den kyrka som jag växte upp i hade jag ingen riktig relation med Jesus. Vi läste i Bibeln och bad. När jag blev frälst förändrades allting.

Kallelse

Snart upplevde Philip att han ville jobba med barn. Under fem år var han söndagsskollärare i sin hemförsamling. Lärarskaran växte, vilket var församlingens strategi.

– År 1989 fick jag ett samtal från FGA:s kontor. Man behövde en heltidsevangelist som ansvarig för söndagsskolorna. Jag sök-te Gud i detta och mina ledare bad för mig, och vi upplevde Guds kallelse till tjänst som heltidsevangelist för söndagsskolan. Det har nu gått trettio år.

Läs mer i Hemmets Vän nr 46 – 2019


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans nummer

”Lika regler bör gälla alla”
Ny coronavåg drabbar Israel
Stor svensk hjälp till Panzisjukhuset
Pastorn möter ny öppenhet
Cyklonen i forna Östpakistan starten för yrkesskola i Bhola
"Svenskarna behöver framtidstro!"
"Kyrkorna alltför tysta om sexuella övergrepp"
”Vaccin finns tidigast om några månader”
Deras glädje över skapelsen berör tv-tittare
Sverige mot strömmen i EU:s budgetkamp


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies