Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Ungdomskonferens med Skaparen i fokus

Veckans nummer Publicerad: 2019-10-03 12:45

Helgen 27–29 september arrangerades ungdomskonferensen Faith goes Genesis i Pingst-kyrkan Umeå tillsammans med skapelseföreningen Genesis. Göran Schmidt, ordförande i Genesis, berättade under inledningsmötet på fredagkvällen om målsättningen med föreningen och konferensen:

– Vi verkar för att ge en mera allsidig syn på skapelsefrågan. Väldigt många människor som man möter i samhället, och nästan alla som lämnar den svenska skolan, lever i en föreställning att vetenskapen har bevisat att Gud inte behövs. Vi vill belysa den frågan och säga att evidensen säger något helt annat.

– Målet med helgen är att vi skulle bli riktigt chockade och berörda på djupet över hur verklig Gud är. Och hur trovärdig vår Bibel är, även när det gäller frågan om vårt ursprung.

Tragiskt språk

Statistiken talar ett ganska tragiskt språk, att många förlorar sin tro i vuxen ålder, som man en gång hade när man växte upp i kyrkan. Det är livsviktigt att man får sin tro förankrad i verkligheten. Inte bara i känslan och lovsången. Konferensen är ett försök att sporra och uppmuntra till att tänka vidare på dessa frågor.

– Gud har skapat universum. Vad är alternativet? Jo, att universum har skapat sig självt. Vi vet att universum finns. Forskarna vet också att universum inte alltid har funnits. Har då vetenskapen bevisat att universum har blivit till av sig självt? Nej. Den rimliga förklaringen är att det finns en skapare.

Läs mer i Hemmets Vän nr 40 – 2019


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans nummer

Stora delar av Beirut i ruiner efter explosion
"Kortsiktig migrationspolitik"
"Jesus-båten blev ett begrepp i kappseglingssammanhang"
"Vi behöver fler bra barnpsalmer"
- Vi fick ett unikt läger
Ökande pandemitrend oroar
Spända Kinarelationer – Indien närmar sig EU
Radio Hope vill utmana med ett tydligt budskap
"Utan bin stannar världen"
"Jag saknar publiken"


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies