Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Vilken väg väljer vårt land?

Debatt Publicerad: 2019-09-12 16:31

En kristen man satt i tingsrätten i Göteborg och helt plötsligt sa en notarie: ”Är inte du kristen?” ”Jo”, sa han. Hon sa med eftertryck: ”Ni kristna måste ju börja höja er röst. Detta land faller ju samman, ser ni inte det?” Ja, vi är allt fler som ser det, inte bara kristna, och vi försöker påtala det, men hur många vill lyssna?

Gud har talat mycket till mig de senaste två åren i drömmar och häromnatten hörde jag en röst säga: Vårt land lever nära bristningsgränsen och det är viktigt att vi vaknar upp och förstår det. Jag är trött på att ge nya chanser, trött på att visa nåd.

Jag tror att det var Gud som talade, desto mer som jag fått många andra liknande saker i drömmar. Det är allvarliga ord som vi behöver lyssna till om vi ska få fortsätta att njuta av alla Guds goda gåvor som han öst över vårt land, annars är de snart borta. Men, säger du, är inte Gud kärlek? Ja, Jesus är långt mer kärleksfull än någon enda människa, det vet jag av egen erfarenhet. Men ingen far som älskar sitt barn låter det gå mot ett stup och håller tyst, utan ropar: ”Mitt barn, se upp! Vänd om!” Och om barnet inte lyssnar rusar man fram i sista stund, griper det bestämt i armen och säger: ”Nu hör du vad jag säger!” Det är faktiskt kärlek.

Du kanske tycker att jag låter hård, och detta är inte lätt för mig att föra fram, för jag talar långt hellre om Jesu kärlek, men någon måste säga sanningen så att vårt land vaknar upp och inser vad som håller på att ske. Det är faktiskt också kärlek.

Gud har visat mycket kärlek och tålamod med vårt land, trots att det är många årtionden sen vi började vända honom ryggen. Men förr eller senare säger Gud: ”Ok, vill ni inte ha mig som er Gud och mina välsignelser, utan istället vänder mig ryggen, då mister ni mina goda gåvor, förr eller senare.” Gud är tålmodig och god och väntar så länge det går, men en dag ingriper han. Och då är det faktiskt Jesu kärlek som driver honom, för han vill få oss att vända om, han vill få oss att vakna upp och inse att vi håller på att gå förlorade för evigheten.

Vårt land står därför inför ett val. Ja till Jesus och därmed få behålla Guds goda gåvor, eller fortsätta vända Gud ryggen och se vårt land falla samman. Gud är god och vill ge alla nåd och goda gåvor, men vi har ett eget val. Vilken väg väljer vi?

Konrad Nyström, Byske, Västerbotten


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Debatt

Omvändelse kräver uthållighet
Höj straffen för grova våldsbrott
Stor skillnad på fanatiska och hängivna personer
Den judiska Jesus-rörelsen utmanar kristenheten
Det kan bli svårt att försvara demokrati
Nationella Hjälplinjen kan vara skillnaden mellan liv och död
Bra för hälsan att gå i kyrkan
Olycksfall eller dold indoktrinering?
Ge svenskt jordbruk bättre villkor
Barnet i krubban - mannen på korset


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies