Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Såg i en syn folk bli berörda

Veckans nummer Publicerad: 2019-09-12 16:15

– Jag tror på en kärleksväckelse. Jag tror att Gud vill ännu mer etablera sin församling i det visionära, i barnaskapet och i kärleken, som är Guds natur. Sådan som Gud är, sådana ska också vi vara i den här världen, säger Jonatan Svensson, pingstpastor i Uddevalla men också producent bakom webb-tv-programmen LoveRevival, när han berättar om gudsmöten, helanden och fantastiska mirakler i Sverige idag.

– En fredagsmorgon i februari 2002 tog jag mitt kaffe och gick in i vardagsrummet för att sätta mig. Det var där Guds kärlek mötte mig, berättar Jonatan Svensson, som idag står bakom tv-programmen LoveRevival på Visjon Norge och Vision Sverige men också webbsändningar på bland annat Facebook under samma namn. Jonatan växte upp i Smyrnakyrkan, Göteborg, men berättar också om lite vacklande tonår. Som nittonåring kom han tillbaka till tron.

– I kölvattnet av det kallade Gud mig att åka till Amerika år 2001, innan jag visste vart jag skulle eller vem jag skulle till. Det blev sex år i San Antonio, Texas. Och det var där jag i februari 2002 hade en påtaglig upplevelse av Faderns kärlek i mitt hem, fortsätter han.

Tid av sökande

– Så allt det jag gör idag och det jag står i, det som vi sett av hur människor fått uppleva Guds närvaro och Guds kärlek – jag vill säga att det står mycket i relation till vad som hände där i mitt hem år 2002.

Jonatan berättar om en tid av sökande innan upplevelsen i Texas. Han hade läst biografier om människor med påtagliga upplevelser av Guds närvaro och kraft.

– Vid den här tidpunkten började jag bli väldigt ivrig och desperat i mitt sökande efter Guds kraft. Jag bad visserligen för många men upplevde att väldigt lite hände vilket gjorde att jag längtade ännu mer efter ett kraftnedslag i mitt liv. Den där morgonen i vardagsrummet mötte jag Guds kärlek. Det blev en tredagarsupplevelse som var väldigt ’metafysisk’ i den bemärkelsen att det var väldigt påtagligt och väldigt ’marinerande’ – jag försöker hitta bra ord. Det var som flytande kärlek som var över mig, som rann genom mig, som gjorde ett verk både i mig och på mig.

– Det gjorde att jag började förstå Faderns enorma kärlek till mig. Den livsförvandlande uppenbarelsen som kom ur detta Guds hembesök var att jag var hans älskade son. Först var det svårt att ta emot hans villkorslösa kärlek, då jag var väl medveten om mina svagheter och brister. Men efter tre dagar av att oavbrutet vara i upplevelsen av Faderns påtagliga kärlek till mig och att han kallade mig sin son, gjorde till slut att jag klev in i min nya identitet. Här började ett nytt liv som var motiverat av Guds kärlek, fortsätter han.

Förtroendeuppdrag

– Utifrån den upplevelsen gav Gud mig förtroendeuppdraget att gå till olika utsatta områden och starta matutdelningar där. Vi kom att stå i en helandeväckelse i San Antonio, Texas, i olika gettoområden där vi såg människor bli helade och komma till tro varje vecka. Det var de klassiska gettoområdena med de prostituerade, de kriminella och de utsatta i samhället. Det finns fantastiska historier därifrån.

– Men där såg vi hur Gud utgöt av sin Ande och människor blev blev berörda av Guds kärlek, helade till sina kroppar men även emotionellt, fortsätter Jonatan Svensson och talar om fram-förallt tre grupper som Gud mötte: ensamma mödrar, faderlösa barn och prostituerade.

Mirakel

Redan som tolvåring hade dock Jonatan fått uppleva ett mirakel när Roger Larsson bad för honom i en tältmöteskampanj i södra Göteborg.

– Jag var, som man kallade det på den tiden, ett ”öronbarn”. Varje halvår opererade jag in rör i öronen på Sahlgrenska sjukhuset och de sade att ”förhoppningsvis växer det här bort när du är i 20-årsåldern”. Roger kände inte till min situation, men han kom ner till mig i mötet och plockade ut mig som man gjorde förr i tiden. Han bad för mig och där blev jag helad från kronisk öroninflammation. När jag sedan var hos läkaren sade han att jag var frisk, jag behövde inte opereras mer.

– Den upplevelsen hade jag burit med mig hela tiden. Jag visste att jag inte var Guds bästa barn, jag visste att jag inte förtjänade detta. Det berodde väldigt lite på mig. Det är min erfarenhet, och det var min erfarenhet från alla de mirakler som jag såg Herren göra i Texas. De fick uppleva villkorslöst en beröring från Herren. Jag blev överrumplad av att jag såg den helandeväckelse vi upplevde i de olika getto-områdena, den initierades helt och hållet av Herren, fortsätter han och talar om hur det började när de delade ut matpaket på gatan och när han berättade om hur han själv hade blivit helad som tolvåring.

– Det var en liten skara – kanske 20, 25 personer. Och Guds kraft kom som en våg över de flesta som var där. Det var ingen som lade händerna på någon, inget sådant. Utan det var som om Gud satte sin stämpel på det vi gjorde. Nästa gång vi kom dit hände samma sak igen. Och så fortsatte det. Det var inte vi som hade rört om i grytan! Utan det var Gud som hade satt igång något.

År 2007 kom Jonatan hem till Sverige, han gifte sig med hustrun Monika och runt 2009 flyttade de till Billdal, där Jonatan hade växt upp. En lördagskväll 2012 startade man väckelse-möten i Pingstkyrkan och där öppnades nya dörrar.

Asylsökande

– Redan innan och under den värsta flyktingströmmen körde vi under två år minst 1 500 asylsökande från en flyktingförläggning till ett litet pingstkapell på landet där de exponerades för ett fullt evangelium under en välkomstkväll. Också där stod vi i en helandeväckelse. Det var människor som vi kanske bara mötte en gång innan de slussades till andra platser i Sverige, men det finns fantastiska vittnesbörd därifrån, fortsätter Jonatan Svensson.

– Efter det flyttade vi till Uddevalla, och här gick jag in på deltid som en av pastorerna. Så hörde tv-chefen för Visjon Norge av sig. Han hade sett något Youtubeklipp någonstans och tänkte att jag skulle kunna vara någon som gjorde program.

Jonatan berättar hur han redan i Texas hade skickat hem youtubeklipp som nyhetsbrev. Det hade lett till mirakelrapporter på Youtube och med tiden hade han börjat tala på Periscope (en livevideoapp som utvecklades under oroligheterna i Istanbul 2013).

Sociala medier

– Genom den fanns en otrolig ingång hos vanliga ungdomar i Sverige idag. Det fanns liksom inga fördomar mot frikyrklighet eller mot kristna överhuvudtaget. Det är det som är det fina med sociala medier: Man kan sitta i sitt trygga hem och öppna sitt hjärta. Man kan ställa de där frågorna som man aldrig vågat annars, fortsätter han.

För två år sedan gick han över till Facebook där han idag sänder direkt ett förbönsprogram på söndagar klockan 21.00 och på torsdagar klockan 21.00 på engelska. Utöver det gör han intervjuprogram för Tv Visjon Norge och Tv Vision Sverige samt undervisningsprogram – allt under namnet LoveRevival.

– Från min synvinkel var det något jag hade sett i en syn redan 2005, att Gud ville röra vid människor i Sverige via tv-mediet, även om jag inte kände någon som ville satsa på det. Jag såg människor bli berörda av Guds närvaro och helade i sina hem. Jag såg människor i sin ensamhet, jag såg flyktingar, jag såg människor på sin sjukbädd som blev berörda, fortsätter Jonatan Svensson men stryker också under att det är Gud som initierar det han vill göra.

Kärleksväckelse

– Förstår vi den kärlek som Gud har till oss, då, helt plötsligt, förstår vi också hans välvilja, hans godhet. Vi förstår att den kärleken inte är passiv utan rör sig emot människor hela tiden. Det är den tillförsikten som jag tror att Guds församling behöver. Att vi på något sätt slutar försöka göra så mycket utan kommer in i vilan och blir rotade och grundade i kärleken.

– Jag tror på en kärleksväckelse. Sådan som Gud är, sådana ska också vi vara i den här världen. Han är kärlek, inte en kärlek som klappar allting medhårs. Utan en kärlek som gör oss ännu mer lydiga Herren, ännu mer trosfyllda, för ”kärleken tror allting”, säger 1 Korinthierbrevet kapitel 13. Jag vill inte säga att det är en ny uppenbarelse men det finns mycket här som vi har glömt bort. Jag ser ett väldigt behov av att kristna över hela vårt land kliver in i upplevelsen av att Fadern älskar dem och att man förstår sin identitet som Guds älskade barn, avslutar Jonatan Svensson.

Eva Gustafsson


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans nummer

Invasion av gräshoppor kan förvärras alltmer
Misshandlade kan dö i förtid
"Hitta balansen mellan socialt liv och stillhet"
Tusen timmar i bön
"Helande och hopp vidareutvecklas"
Barn blir offer i terrorbekämpning
"Stoppa misstänktas stöd"
Vad säger Bibeln om skilsmässor?
"Vi vill hjälpa judar till Israel"
"Jag tackar Gud för Elvis som drar folk till kyrkan"


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies