Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Låt oss älska sanningen – även när den gör ont

Debatt Publicerad: 2019-08-29 15:20

”Ja, sådan är Han vår Gud. Han älskar oss så mycket, att Han ej spar riset, även när det svider. Den sanningslösa kärlekens kompromiss har Den Levande Guden ingen användning för.” (Frank Mangs, Andens budskap).

Genom Mangs böcker finns en ren och klar ton från himlen, ett heligt allvar och en djup gudsfruktan och en vilja att hålla sig till Mästaren, Jesus, till Hans Ord och till sanningen, även när det kostar på för honom själv.

Den som verkligen älskar mig är den som säger mig sanningen, också om mitt andliga tillstånd.

Så gör Jesus rakt igenom, i Evangelierna och i breven till församlingarna i Uppenbarelseboken. ”Alla som jag älskar tillrättavisar och tuktar jag”, säger Jesus i Uppbenbarelseboken 3:19. Jesus säger sanningen om det andliga tillståndet, i kärlek och av kärlek,  eftersom han älskar oss och vill få oss att följa honom.

Det är inte sann kärlek att ropa ”halleluja broder, var välsignad”, när han slagit in på en olycksväg, även en andlig sådan. Det är likgiltighet för min nästas väl och ve.

Samtidigt behöver vi ha Andens ledning så vi vet om, vad och när vi ska säga något. Ibland gäller orden: tala är silver, tiga är guld, men om Anden leder så tveka inte, ty lydnad är bättre än offer. Den som verkligen älskar mig ropar: ”Konrad, stopp! Vänd om!” när jag är på fel väg.

Kanske att vi i vår kristenhet idag har för mycket ”kärlek till kärleken”, där kärlek ofta får stå för känslor, och har för lite ”kärlek till sanningen”, som Paulus säger är så viktig i den sista tiden i 2 Tessalonikerbrevet 2. Paulus säger att det är kärleken till sanningen som räddar oss från avfallet i ändetiden, inte kärlek till kärleken.

Älskar du sanningen så att du tar emot den och välkomnar den även när det svider till, kostar på eller betyder att du måste vända om och ändra väg? Fråga dig hur viktig sanningen är för dig. För hur viktigt det än är med Jesu kärlek – för talet om korset och Jesu kärlek är oerhört viktigt – så sa Jesus faktiskt att det är sanningen som ska göra oss fria, inte kärleken. Låt oss älska inte bara uppmuntran, utan även tillrättavisning. Låt oss hålla sanningen högt och älska den, även när den gör ont.

Konrad Nyström, Byske, Västerbotten


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Debatt

KD i händelsernas centrum
Sluta skämmas - gör det lilla du kan för miljön
Nya steg mot historielöshet
Gud har inte gett upp om Sverige!
Fyra vägar till samhällsgemenskap
Äkta vara, annars får det vara!
Från salta vägvisare till sockersöta ja-sägare
Unikt ansvar att förvalta skapelsen
Många tysta andliga ledare
Gör annandag pingst till helgdag igen


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies