Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

De vill be för landet ett helt år

Veckans nummer Publicerad: 2019-08-08 15:22

– Vi vill skapa ett fysiskt rum som flyttar runt i landets församlingar, där människor i Sverige kan lära känna Gud ännu mer intimt och bara vara med honom och få ta emot hans kärlek, säger Mike Boije, en av fyra initiativtagare till bönesatsningen Sverige 365. Under ett helt år vill de uppmuntra svensk kristenhet till bön enligt 24-7-rörelsens modell från den 1 september.

– De som framförallt hakat på är missionsrörelserna. Det hade vi inte alls planerat men nu känns det väldigt logiskt, fortsätter Mike Boije.

Många tar just nu initiativ till bön för Sverige på olika sätt. Ett av dessa är bönesatsningen Sverige 365 – de utmanar till ett helt år av bön enligt 24-7-rörelsens modell från den 1 september, då just en lokal 24-7-satsning börjar att be i Göteborg.

– Vi är noga med att vi inte vill starta något nytt. Vi har ingen aning hur länge det kommer att finnas men vi har inte startat någon ny organisation. Det här är ett skal för något som vi upplever att Gud just nu vill göra i vårt land, säger Mike Boije, 24-7 Sverige och Evangeliska Brödraförsamlingen i Göteborg, som tillsammans med Amanda Göransson, 24-7 Sverige, Christian Samuelsson, Ralingsåsgården KSSB, samt Karin Malmström, New Wine, tagit initiativet till Sverige 365.

– Vi var fyra personer som tillsammans ledde ett bönerum under en bönekonferens på Ralingsåsgården i augusti 2018. Där och då upplevde vi att Gud manade oss till denna bönesatsning. Vi fyra tog med idén tillbaka till de respektive organisationer som vi representerade. De kände också att de ville stå bakom Sverige 365 och att detta är något som sker just nu i vårt land, fortsätter Mike Boije.

– Vi känner att vi har fått uppdraget att göra det här och vi tror att det bara är början på något. Men vi tror inte nödvändigtvis att Sverige 365 kommer att leva vidare. Det kan till och med innebära att vi fyra organisationer inte kommer att göra något mer tillsammans. Vad som händer får framtiden visa, helt enkelt.

Missionsorganisationer

Han talar om positiva reaktioner och hur de hittills fått 13 eller 14 samarbetspartners: Sverigebönen, Burn 24-7 Sverige, Hope for This Nation, Reach, Ungdom med Uppgift, Gå Ut Mission, OM, Team med Uppdrag, Frälsningsarmén, TV Vision Sverige och To All Mission.

– Det som är extra roligt är att majoriteten av de organisationer som valt att stödja oss är missionsinriktade. Inom 24/7-rörelsen talar vi om att andas in och att andas ut. Vi säger att vi andas in Gud i bön så att vi kan andas ut Gud i världen. Det är precis den rörelsen vi har sett här: Vi uppmanar folk att be och de som hakar på är  främst missionsrörelserna.

Läs mer i Hemmets Vän nr 32 – 2019


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans nummer

"Vården geografiskt lotteri"
Angrepp och taktik i riksrätt mot Trump
"Jag vill väcka dem som tappat tron på kyrkan"
"Roligt att umgås med Gud"
"Väckelsen i vår tid har redan börjat"
"Spännande tid väntar"
Europeiska länder vill rädda kärnenergiavtal
Extra pengar till kommuner?
Idag förföljs var åttonde kristen
Skeppsbrott i fokus för årets bönevecka


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies