Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

"Vi kan lära oss mycket från andra länder"

Veckans nummer Publicerad: 2019-08-08 15:13

Fyra frågor till Merzek Botros, pastor för den arabiska församlingen i Centrumkyrkan, Sundbyberg, som håller sin 16:e europeiska sommarkonferens den 8-11 augusti.

Den europeiska sommarkonferensen i Centrumkyrkan, Sundbyberg – vad händer då?

– Det här är 16:e året vi har vår sommarkonferens. Det är något vi väntar på hela året. Det samlas mycket folk under de dagarna, både från Sverige och från andra länder. Det är en speciell konferens därför att det är människor från många länder och olika kulturer, både arabisktalande, svenskar och andra. När vi började hålla de här sommarkonferenserna var det bara för arabisktalande men idag är det för alla.

– Det är en glädje att se människor samlas från alla folkslag på det här sättet. Vi har också talare från olika länder. I år är de exempelvis från Sudan, Indonesien, Egypten och Tyskland. Även i länder där islam växer ser vi stora kristna väckelser bland muslimer. Det visar att vi kan nå människor med evangeliet även i dessa länder. De berättar vad Gud gjort i dessa länder och därför kan vi se det hända också här i Sverige.

Är behovet av undervisning större idag?

– Nu är det inte bara undervisning under konferensen utan mycket mer. Även om vi också undervisar. Det viktigaste är att uppmuntra folk till mission i vårt land och att stå tillsammans och be för Sverige. Och framförallt att jobba tillsammans. Det är det som är bra med vår konferens: Vi talar om hur vi kan jobba tillsammans både exempelvis svenskar och nysvenskar från olika länder.  Jag har talat om det flera gånger: Vårt land är ett missionsfält. Det är fortfarande så, även om vi ser människor bli frälsta. Jag tror att vi behöver satsa ännu mer.

– Samtidigt behöver vi fråga oss hur vi kan stå tillsammans. Hur kan vi jobba tillsammans, både svenskar och nysvenskar? Hur kan vi förstå varandra när vi kommer från olika kulturer? Det går att jobba tillsammans, att be tillsammans. Vi måste praktisera detta att vi ber för vårt land. Genom konferensen kan vi möta varandra, be tillsammans och tala med varandra och sedan gå tillbaka till våra kyrkor med något nytt. Och det har inte bara med undervisning att göra. Att se och höra hur det fungerat i andra länder är också något att ta med sig härifrån.

Läs mer i Hemmets Vän nr 32 – 2019


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans nummer

Protester mot Iranbesök
Malmström: EU måste rusta sig för smällen
"Flickor uppfostras till att vara underordnade"
"Krävande" ingång för Lugnetkyrkans nye pastor
"Kungen och drottningen var hur trevliga som helst"
Terroranklagelser visar skärpning från Peking
Gårdsmejerier på uppgång
"Vi behöver bygga broar till muslimer"
Ny kreativ inriktning med dans
"Vi behöver visa att kyrkan inte är tråkig"


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies