Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

"Människor är förberedda"

Veckans nummer Publicerad: 2019-08-01 15:49

– Vi har varit så tagna av att se så många möten där människor fått med sig erfarenheten av att Gud är verklig, att Gud är på riktigt, säger Cornelia Forsberg, en av ledarna för Hope for This Nation, som hon beskriver som en ekumenisk väckelserörelse. Det är en kärntrupp med 20-talet ungdomar som reser runt i Sverige för att samla lokala församlingar och lokala kristna till lovsång, undervisning, lärjungaträning och gatuevangelisation. I sommar har de under två veckor koncentrerat sig på västkusten.

Det var en konferens i Göteborg i maj 2016 med just namnet ”Hope for This Nation” som blev startskottet för teamet. Cornelia Forsberg hade tillsammans med väninnan Sanna Välipakka börjat be Gud om ett verkligt genombrott för den helige Ande.

– Jag kände att jag kan gå i döden för att människor ska få höra om Jesus. Anden tände en sådan passion för Jesus i våra hjärtan och fick oss också att på djupet förstå vilka vi var på ett helt nytt sätt, berättade Cornelia, när vi möttes på musikfestivalen Frizon sommaren 2017.

Kärnteam på 20 personer

Hon avslutade sin tjänst som pastor i Smyrnakyrkan i Göteborg i december 2016 för att tillsammans med Sanna på heltid satsa på teamet i ”Hope for This Nation”.

– Vi är knappt 20 personer i ett kärnteam som vi bygger på. Vi är från olika kyrkor och olika samfund som tillsammans upplevt ett kall till det här. När vi sedan åker ut till olika konferenser och är ute på gatorna är det fler som finns med – de står med i förbön, i lovsång och annat. De är kanske inte en del av det så kallade kärnteamet, men kopplar också ihop med det vi gör och finns runt det här teamet, fortsätter Cornelia Forsberg, när vi nu två år senare talas vid på telefon.

Nu i sommar har ni rest runt på västkusten?

– Vi var lite ute på gatorna i Göteborg, men framförallt började vi nu i juli under två veckor i Lysekil, Fjällbacka, Strömstad, och sedan avslutade vi på Marsstrand. Man kan säga att vi har varit i Göteborgs närhet men mer uppåt mot Bohuslän i sommar.

– När vi brukar förklara vad Hope for This Nation är förklarar vi det som en ekumenisk rörelse för alla generationer som samlar Guds folk till tillbedjan, till undervisning och till lärjungaträning. Sedan är vi också mycket ute på gator och torg.

– Dels är det ett kall till Guds församling. Vi tror att det är väckelsetider i vårt land. Församlingen blir väckt att älska Gud med hela sitt hjärta, med all sin kraft. Att den verkligen blir väckt i den aspekten av att det är Gud vi följer, det är vad han gör i vårt land som är det viktiga.

– Sedan är det också ett kall som vi upplevt talar om att skörden är mogen. Det viktiga är inte bara tillbedjan i kyrkan utan också att där bli utrustad. Vi ser vad Gud är och att man kan bli utrustad för att gå ut till folk med stor frimodighet. Det handlar om båda dessa kallelser – att samla Guds folk men också att utrusta Guds folk att gå ut på gatorna, att gå ut och möta människor som inte tror.

Läs mer i Hemmets Vän nr 31 – 2019


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans nummer

"Vården geografiskt lotteri"
Angrepp och taktik i riksrätt mot Trump
"Jag vill väcka dem som tappat tron på kyrkan"
"Roligt att umgås med Gud"
"Väckelsen i vår tid har redan börjat"
"Spännande tid väntar"
Europeiska länder vill rädda kärnenergiavtal
Extra pengar till kommuner?
Idag förföljs var åttonde kristen
Skeppsbrott i fokus för årets bönevecka


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies