Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Svensk kristenhet behöver vakna upp

Debatt Publicerad: 2019-07-25 13:50

Jag har varit på kanske fyra eller fem konfirmationer de senaste åren, och nästan varje gång har jag gått därifrån sorgsen och bedrövad i mitt innersta och från djupet av mitt hjärta velat ropa: svensk kristenhet, vakna upp! Var är talet om korset? Var är budskapet om försoningen, Guds erbjudande om förlåtelse för våra synder genom omvändelse och tro?

Istället får jag höra människors tankar, om medmänsklighet, ett allmänt, flummigt tal om kärlek och rättvisa saker som inte är fel i sig, men som gör att budskapet blir utan sälta, utan kraft att förvandla människors liv, och jag ser väldigt lite gudsfruktan och känsla för allvar. Jag ser Frälsarkransen istället för Frälsaren, och Regnbågsflaggan istället för den svenska flaggan med dess gula kors på himmelsblå bakgrund.

Nu får man i och för sig anpassa budskapet lite efter ålder, men ändå, hur mycket sann andlig näring får dessa ungdomar? Jag vill gråta.

Och värst av allt: Jesus är inte där! Ja, några få gånger nämns Jesu namn, men Jesus själv är inte där. Jesu ödmjuka men majestätiska person, Jesu Ande, ja, inte ens Jesu kärlek känns av. Så sorgligt, man stjäl och berövar unga människor mycket av möjligheten att vinna sina själar och evigt liv. Gud vare tack, Han är mäktig att frälsa dem ändå, men en utmärkt möjlighet går förlorad. Tack, gode Gud det finns ännu undantag, men läget för vår kristenhet är allvarligt.

Åh, mitt hjärta brinner av längtan att få höra Jesus Kristus förkunnas med Andens glöd bakom, att få se människor bli födda på nytt, få en framtid och ett hopp, få sina liv förvandlade och sina hjärtan satta i brand av Jesu Kristi kärlek.

Herre Jesus Kristus, låt Andens vind på nytt svepa över vårt land! Sänd en sann och äkta väckelse. Väck upp din kyrka, res upp förkunnare som predikar Guds Ord rent och klart. Jesus, låt oss i Sverige få finna nåd hos dig på nytt! Förlåt oss våra synder, förbarma dig över vårt land. Ty för Gud är allting möjligt!

Konrad Nyström, Byske, Västerbotten


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Debatt

KD i händelsernas centrum
Sluta skämmas - gör det lilla du kan för miljön
Nya steg mot historielöshet
Gud har inte gett upp om Sverige!
Fyra vägar till samhällsgemenskap
Äkta vara, annars får det vara!
Från salta vägvisare till sockersöta ja-sägare
Unikt ansvar att förvalta skapelsen
Många tysta andliga ledare
Gör annandag pingst till helgdag igen


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies