Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Det stora mötets tid är nu

Veckans kommentar Publicerad: 2019-07-11 00:00

Nyss avslutades de kristna konferenserna Torp och Nyhem. Enligt de rapporter som nått HV-redaktionen är det tydligt positiva siffror. Fler familjer, fler campare på området och fler unga vuxna. Särskilt glädjande är att nysatsande Torpkonferensen fått mycket god respons från årets besökare – kvällsgudstjänsterna i den stora ladan på Närkeslätten har i stort sett varit fyllda till sista bänkplats. Likaså har besökarna strömmat till Nyhemsveckan, pingströrelsens stora sommarkonferens utanför Mullsjö. Ungdomsmötena om kvällarna har varit välbesökta – det har varit mer än fullt.

I skrivande stund pågår Hönökonferensen i Göteborgs skärgård. I år med bland andra Britta Bolmenäs och Bottenkänning-författaren Fredrik Lignell som huvudtalare. Hönökonferensen i Göteborgs skärgård, som arrangeras av Hönö Missionsförsamling, firar 75 år i sommar.  Församlingen planerar nu för att sälja sin gamla kyrkobyggnad, det föreligger ett omfattande renoveringsbehov och lokalerna är inte ändamålsenliga.  Man avser att bygga en ny kyrka med tillhörande hall för kommande sommarkonferenser. Denna församling är i sanning en fantastisk förebild för alla lokala gemenskaper – vilket engagemang, vilket entreprenörsdriv!

Den största kristna konferensen i Norrland, Lapplandsveckan i Husbondliden, firar 100 år i år. David Sundström, sammankallande i konferensledningen, berättar att det kom över fem tusen personer – fullsatt – när konferensen drog igång förra torsdagen med besök av bland andra Carola, men att det var ännu fler på eftermiddagens gudstjänst, något som SVT Nyheter (!) var först med att rapportera om. Lapplandsveckan uppmärksammades också i P1:s Studio Ett med ett positivt reportage.

2019 ser ut att bli rekordsommar för de kristna konferenserna. Och det är glädjande att public service-redaktionerna väljer att uppmärksamma dem. Gud välsignar de stora kristna sammankomsterna. Det folkliga stormötets tid har framtiden för sig, och det ökande antalet besökare skapar genomslag i de största medierna. Vi lever i en spännande tid. Detta är Guds sommar!

Åke Hällzon


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans kommentar

Munskydd är en rimlig åtgärd
Brandbomb mot KD-politiker
Behövs det fler eller färre poliser?
200 000 inställda operationer på grund av covid-19?
Pingströrelsens vägval
Att inse dödens realitet
Sommar utan konferenser
SVT gör bokslut med Knutby Filadelfia
Slutet på ett trauma
Förbered för församlingsliv


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies