Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

”Lärjungaskola behövs bland nyomvända i flyktingläger”

Veckans nummer Publicerad: 2019-07-04 00:00

– De stora hjälporganisationerna, som hjälpte flyktingar i norra Irak när kristna, kurder och muslimer tvingades fly efter ISIS invasion i städer och byar 2014, är inte kvar idag. Men här finns 28 flyktingläger, något av dem med 15 000 flyktingar, som hoppas på hjälp och möjligheter att återvända till sina hem, som de fördrevs från.

Det berättar Merzek Botros,pastor i Centrumkyrkan i Sundbyberg, som tillsammans med Rune Edvardsen nyligen besökte en del av dessa asylläger.

Merzek Botros hoppas kunna samla stöd på olika sätt för att erbjuda flyktingar, som mött Jesus, bibelundervisning i en lärjungaskola.

– Jag vill gärna kunna åka ner igen och kanske samla 20–30 personer under fyra dagar. En del av flyktingarna vi mötte i asyllägren berättade att de mött Jesus. Kristna hjälporganisationer, som tidigare kom med nödhjälp, fick frågor av flyktingarna varför de gjorde detta. Deras insatser medverkade till att en del flyktingar har mött Jesus, berättar Merzek Botros vidare.

Undervisning viktig

Han betonar hur viktigt det är att dessa nyomvända får undervisning om hur de ska kunna gå vidare i sin tro.– Det skulle också behövas någon form av yrkesutbildning, som att exempelvis träna dem till frisörer, skräddare eller sömmerskor, så att de kanske i framtiden kan starta små företag och försörja sig.

Merzek Botros och Rune Edvardsen mötte mycket sorg och smärta hos dessa flyktingar, även om de kanske mår något bättre idag än när de precis blev fria från ISIS fångenskap.

– De skulle behöva själavård och upptäcka att det trots allt de gått igenom finns hopp. De har massor av frågor, och jag hoppas vi kan hitta fler människor och organisationer som kan vara med och hjälpa dessa.

Läs mer i Hemmets Vän nr 28 – 2019


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans nummer

Brå: Alltfler utsatta för brott
Erdogans offensiv pressar EU ytterligare
Martin Schibbye protesterar mot glömskan
"Ta kvinnomorden på allvar"
Ny nordsamisk bibel
Bakläxa för Johansson i EU
"Pensionerna är för låga"
De gör skillnad för världens barn
Ungdomskonferens med Skaparen i fokus
"Sätt stopp för atombomber"


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies